UEFA Liga šampiona

Velika pobeda za nas, posvećujemo je Amansiju: Benzema presrećan posle trijumfa u Liverpulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 10:47
Velika pobeda za nas, posvećujemo je Amansiju: Benzema presrećan posle trijumfa u Liverpulu Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Superiornu pobedu nad Liverpulom u prvom meču osmine finala Lige šampiona (5:2) fudbaleri Real Madrida su posvetili nedavno preminulom počasnom predsedniku Kluba Amaru Amansiju.

To je posle utakmice na "Enfildu" izjavio dvostruki strelac za Madriđane i zvanično najbolji fudbaler na svetu Karim Benzema.

 

 

"Bila je to velika noć za nas u Liverpulu. Gubili smo 0:2, ali smo znali da jedan gol u našu korist sve može da reši i to se dogodilo. Izdržali smo pritisak koji su u prvih 15 minuta nametnuli igrači domaće ekipe, ali i onaj sa tribina i na kraju uspeli da preokrenemo. Ostvarili smo važnu pobedu i posvećujemo je preminulom počasnom predsedniku kluba Amaru Amansiju", rekao je Francuz.

Inače, Amaro Amansio je jedan od najboljih fudbalera Reala u istoriji, a navijači Partizana ga pamte kao jednog od strelaca u finalu Kupa Evropskih šampiona 1966. godine u Briselu, gde su crno-beli vodili protiv Madriđana 1:0, a zatim poraženi 1:2.