UEFA Liga šampiona

Kreće nova era Mančester sitija: Aleksandar Mitrović veruje da će Gvardiolin tim dugo vladati evropskim fudbalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 23:19
Kreće nova era Mančester sitija: Aleksandar Mitrović veruje da će Gvardiolin tim dugo vladati evropskim fudbalom Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Titula šampiona Evrope koja je toliko dugo čekana u taboru Mančester sitija konačno je stigla, a po rečima srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića ona predstavlaj prekretnicu u istoriji ovog kluba.

Ekipa sa "Etihada" postala je 23. tim koji je uspeo da osvoji Ligu šampiona, a Mančester se priključio nekolicini gradova koji mogu da se pohvale da imaju dva kluba koja su trijumfovala u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

"Bila je ovo drugačija utakmica od one koju sam ja očekivao. Inter me je prijatno iznenadio, jer Siti nije mogao da uspostavi dominaciju po kojoj je poznat. Uspeli su da iskoriste jednu šansu koju su stvorili, italijanski tim svoje nije i na kraju je Siti zasluženo osvojio titulu", rekao je Mitroviću studio TV Arena sport i dodao:

"Mislim da je ovo sada prekretnica u istoriji Mančestre sitija. Dugo su im prebacivali kako ne mogu da osvoje nijedan evropski trofej, a oni su sada to uspeli. Zaokružili su celu priču i mislim da sada počinje nova era Mančester sitija".

Mitrović je rekao i da je junak večerašnjeg susreta Rodri zaslužio da bude čovek odluke jer iza sebe ima sjajnu sezonu.

"Finala su takva i uvek u prvi plan izađe neko na koga niste računali. Rodri je imao sjajnu sezonu, zaslužio je sve ovo što mu se događa, a pokazao je koliko je kvaliteta jer je šutirao na jedini način na koji je mogao i pogodio je", rekao je Mitrović.