UEFA Liga šampiona

Šmicer, Silvestre i Materaci za Arenu: Siti jeste favorit, ali Inter itekako može da ga ugrozi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 20:21
Šmicer, Silvestre i Materaci za Arenu: Siti jeste favorit, ali Inter itekako može da ga ugrozi Guliver/CHARGE DE MISSION AUPRES DU PRESIDENT

Nekadašnji fudbaleri, Vladimir Šmicer, Mikael Silvestre i Marko Materaci su uoči utakmice finala Lige šampiona između Mančester sitija i Intera izneli svoje utiske za gledaoce TV Arena sport.

Na samom početku, bivši fudbaler Liverpula i Bordoa istakao je Siti kao favorita:

"Teško je reći ko je favorit, ali Siti je bliži toj ulozi. Uvek je teško pobediti italijanski tim u borbi za trofej, ali mislim da će Siti uspeti o tome. Pritisak uvek postoji, ali oni su iskusna i kvalitetna ekipa. Jeste finale ali je i dalje je samo fudbalska utakmica. Ukoliko neko rano povede igraće se otvorenije. Siti će imati posed, dok Inter voli da se brani i napada iz kontre", rekao je Šmicer.

Proslaveljni francuski fudbaler, Mikael Silvestre, očekuje veliko taktičko nadmudrivanje: 

"Očekuje nas veliko taktičko nadmudrivanje. Siti jeste favorit, ali Inter ne treba potceniti, mogu da naprave iznenađenje. Ali ako uzmete u obzir način na koji Siti igra, jasno je ko je favorit. Utakmica je sama po sebi teška, treba da se odaljite od svega i koncentrišete se samo na igru. Morate paziti na sitne faulove oko kaznenog prostora koji mogu da vas ugroze", istakao je Silvestre.

Nekadašnji defanzivac Intera, Marko Materaci, napominje da je za Inter večeras najvažnija koncentracija u odbrani:

"Problem nije Haland, suština je tim. Koncentracija, da se radi ono što se radilo tokom čitave godine. Početi utakmicu tako da ekipa igra čvrsto i jako, fokusirano od prvog do poslednjeg minuta", podvukao je Materaci.