UEFA Liga šampiona

Gvardiola pred revanš sa Realom: Rekao sam igračima da uživaju u momentu, sve zavisi od nas

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

16.05.2023 19:10
Gvardiola pred revanš sa Realom: Rekao sam igračima da uživaju u momentu, sve zavisi od nas Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Fudbaleri Mančester sitija u sredu od 21.00 (TV Arena 1 Premium) na svom "Etihadu" dočekuju Real Madrid u revanš meču polufinala Lige šampiona, pošto je prvi duel u Madridu završen rezultatom 1:1.

Šef stručnog štaba aktuelnog prvaka Engleske, Pep Gvardiola, je u razgovoru sa "Skaj sport" istakao da njegov tim mora da umanji opasnost koju Real može da izazove:

"Znamo koliko je važan meč sa Realom za ovo takmičenje. Moramo da igramo kao što to radimo sve vreme i da ostanemo mi, zahvalan sam timu zbog onoga što smo uradili. Uzbuđeni smo veoma, da bismo dobili Real moramo da imamo plan utakmice i da budemo spremni da promenimo meč i da svaramo šanse. Real ima mnogo kvaliteta", istakao je Gvardiola, pa dodao:

"Da znam zašto su tako dobri u Ligi šampiona znao bih da ih pobedim. Imaju sjajne igrače i na tome baziraju uspehe. Milan je osvajao sa Sakijem i Kapelom i ti igrači su imali vrhunske igrače. Ono što me plaši kod Reala je da uvek imaju neverovatan satav. Međutim mi moramo da umanjimo Realove opasnosti. Ne možemo da mislimo na prošlost. Moramo da igramo najbolju utakmicu", istakao je Španac.

On je u dosadašnjoj karijeri Ligu šampiona kao trener osvajao dva puta i to u oba navrata sa Barselonom 2009. i 2011. godine:

"Dosta puta sam već stizao do ovde. Mnogo toga sam već ostavio za sobom. Rekao sam igračima da uživaju u momentu i da smo izuzetno srećni što smo tu gde jesmo. Sve je u našim rukama, zavisi od nas. Ne moramo da uradimo nešto neverovatno, samo da pobedimo jednu utakmicu i plasiramo se u finale", podvukao je Gvardiola.

Podsetimo, večeras će na programu revanš meč između Intera i Milana (21.00, TV Arena 1 Premium).