UEFA Liga šampiona

Strelci za Inter ne slave previše: Velika pobeda Intera, čeka nas i drugo poluvreme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 23:37
Strelci za Inter ne slave previše: Velika pobeda Intera, čeka nas i drugo poluvreme Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Doktorski je odirgrao Inter prvi polufinalni meč Lige šampiona, pobedio je Milan kao gost 2:0, ali strelci golova Edin Džeko i Henrik Mktarijan smatraju da je njihov tim napravio sam prvi korak ka finalu Lige šampiona u Istanbulu.

Prvo poluvreme je bilo blistavo i proteklo je u potpunoj dominaciji Intera.

"Imali smo od starta veliku želju da dobijemo meč. Uspeli smo da nadigramo rivala, da pobedimo, ali još ništa nije gotovo. Očekuje nas velika borba za šest dana. Mogli smo možda da pobedimo i ubedljivije, ali trebalo bi da budemo zadovoljni. Moramo da se koncentrišemo na revanš i da probamo da odemo u finale Lige šampiona", suzdržan je bio Edin Džeko.

Henrik Mktarijan je možda bio iznenađenje u startnoj postavi jer se očekivao Marselo Brozović. Ipak, trener Simone Inzagi je napravio dobar potez prilikom izbora.

"Ceo tim je imao mnogo energije, gradski derbi u Evropi se ne dešava svaki dan. Bili smo dobri, koncentrisani od starta do kraja i bili smo nagrađeni. Postoji i revanš, sve ovo moramo da ponovimo, a ja ću biti srećan da uđemo u finale, čak i ako ne postignem gol", istakao je Mktarijan, koji je na kraju dodao da ne zna hoće li ostati u klubu i naredne sezone.

Trener Simone Inzagi je bio zadovoljan performansom na "San Siru".

"Imali smo sjajn meč, čak smo mogli da postignemo još koji pogodak. Napravili smo korak napred ka finalu, ali predstoji nam revanš. Moraćemo da uložimo još veći napor da ostvarimo san. Momci su odradili veliki posao, odradili su svoj deo posla, srećni smo i u pazli nedostaje samo još jedan dep. Nadam se najboljem", istakao je trener Intera.