UEFA Liga šampiona

Liverpul pozvao UEFA da sprovede bezbednosne mere na svim utakmicama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.02.2023 15:14
Liverpul pozvao UEFA da sprovede bezbednosne mere na svim utakmicama Guliver/AP Photo/Christophe Ena, File

Fudbalski klub Liverpul pozdravio je izveštaj nezavisne komisije, koja je za incidente uoči prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u Parizu optužila Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

Nezavisna komisija saopštila je juče da "odgovornost za ozbiljne incidente koji su zamalo doveli do katastrofe", snosi UEFA, ali su propuste napravili i Fudbalski savez Francuske (FFF) i pariska policija, koja je upotrebila suzavac uoči početka finala Lige šampiona između Reala i Liverpula (1:0):

"Izveštaj u potpunosti opravdava navijače Liverpule i tvrdi da je UEFA prvenstveno odgovorna za propuste u organizaciji i bezbednosti navijača. Izveštaj komisije utemeljen na dokazima pokazao je da je postojala jasna i neposredna opasnost od fatalnog ishoda, kao i da je akcija navijača Liverpula spasila živote", navodi se u saopštenju Liverpula.

Meč je odigran 28. maja prošle godine na stadionu "Francuska" u Parizu, a sam početak je kasnio 36 minuta zbog incidenata navijača oko stadiona, tokom kojih je policija koristila suzavac. Liverpul je pozvao UEFA da preduzme mere kako bi se obezbedila bezbednost svih navijača i kako se haotične scene više ne bi ponavljale na utakmicama u organizaciji Unije.