UEFA Liga šampiona

Inzagi jedva čeka duele sa Milanom: Biće to fascinanti dvoboji za Italiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 08:44
Inzagi jedva čeka duele sa Milanom: Biće to fascinanti dvoboji za Italiju Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Nejaki za Seriju A, moćni u Ligi šampiona. Inter se muči da zatrese mrežu rivala u nacionalnom šampionatu, nanizao je tri poraza kod kuće, ali u Ligi šampiona nastavio je da igra veoma dobro i efikasno.

Remi 3:3 sa Benfikom je više plod opuštanja u finišu pri sigurnom vođstvu od 3:1 i već obezbeđenom prolasku nego snazi rivala iz Protugalije.

"Srećni smo, bilo je ovo važno veče za sve nas u Interu. Igrali smo protiv ekipe koja je samo dvaput izgubila u celoj sezoni, ali smo pokazali više u dve utakmice i zaslužili smo polufinale. Bili smo složni i prošli smo tešku grupu. Radimo da bismo mogli da proživimo ovakve večeri, kakve Inter dugo nije mogao da vidi. Za nas je ova ideja u avgustu prošle godine bila samo san", izjavio je Simone Inzagi.

Ne krije kritikovani trener da jedva čeka duele sa Milanom (9. i 16. maj) u polufinalu Lige šampiona.

"Biće to fascinantni dueli za grad Mlano i celu Italiju. Imali smo protiv roso-nera mnogo uzbudljivih izazova poslednjih godina, oni su kvalitetni, ali znamo da imamo priliku da igramo u finalu. Sada imamo novi cilj, zaslužili sve do sada radom i igrama na terenu. Srećan sam zbog Intera, igrača i navijača", rekao je Inzagi.

Milan i Inter su se ove sezobne već tri puta sastajali. Milan je pobedio kao formalni domaćin u Seriji A 3:2, zatim je Inter slavio u Superkupu Italije 3:0, pa uzvratio u ligi 1:0.