UEFA Liga šampiona

Drogba ne prepoznaje Čelsi, Oven se čudi kako je potrošeno 600 miliona funti a nije kupljen golgeter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2023 17:43
Drogba ne prepoznaje Čelsi, Oven se čudi kako je potrošeno 600 miliona funti a nije kupljen golgeter Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Čelsi se više ne bori za trofeje, a moraće dobro da se oznoji u poslednjem kvartalu Premijer lige kako bi obezbedio opstanak! Bivši as Čelsija Didije Drogba i nekadašnji as Liverpula Majkl Oven kritikuju politiku novog vlasnika Toda Bejlija.

"Više ne prepoznajem Čelsi, ovo nije isti klub. Tu je novi vlasnik, nova vizija. Pokušavam da uporedim sadašnje vreme sa erom Romana Abramoviča i ne mogu da se otmem utisku da se nekad dovodila klasa od igrača, da su ulaganja bila inteligentna. Dolazili su Petar Čeh, Andrij Ševčenko, Ernan Krespo, Majkl Esijen, Floren Maluda, pa i ja. Osvajali smo titule jer su igrači imali kvalitet i iskustvo", istakao je Drogba.

Nova filozofija mu se ne sviđa.

"Sada se klade na mlade igrače, ali smatram da u timu nema harizme i lidera. Potrebni su igrači koji preuzimaju odgovornost", dodao je nekadašnji veliki golgeter.

 

 

Majkl Oven je potpuno razočaran kadrovskom politikom kluba.

"Čelsi je najveća fudbalska misterija ovog veka: potrošili su 600 miliona funti a nisu kupili gogetera! Kulili su mnogo igrača, a to će ih najviše zaboleti tamo gde inače boli - po džepu. Jasno je da moraju da se otarase igrača, neki neće želeti da odu bez kompenzacije. Biće to veoma skupa greška. Obiman sastav iscrpljuje i trenera, jer kad imate više od 30 igrača na treningu možete se kladiti da će vam više njih nezadovoljnih pokucati na vrata", istakao je Oven.