UEFA Liga šampiona

Španija i Italija ruše engleske mitove: Novca imaju više, misle da je Premijer liga najjača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2023 15:06
Španija i Italija ruše engleske mitove: Novca imaju više, misle da je Premijer liga najjača Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Nije samo na Ostrvu, već i većina Evropljana, pa i šire, veruje da je Premijer liga najjače fudbalsko klupsko takmičenje na svetu, samim tim i na Starom kontinentu.

Najbogatije svakako jeste, ali sa konstatacijom da je i fudbalski na prvom mestu ne može se složiti Karlo Anćeloti. Iskusni italijanski stručnjak proveo je jedno vreme u Engleskoj, sada je trener Real Madrida i pred utakmicu sa Kadizom u Primeri vratio se na duel četvrtfinala Lige šampiona protiv Čelsija. Njegov tim pobedio je u prvom meču na "Bernabeu" 2:0, što svakako predstavlja kapitalnu prednost pred revanš u Londonu.

"Ništa nije sigurno, pa tako ni Realovo ili Sitijevo mesto u polufinalu. Imamo prednost, ali ovo je Liga šampiona i moramo da igramo još 90 minuta. Engleski fudbal je vrlo konkurentan i na vrlo visokom nivou. Ne iznenađuje me što je Mančester Siti favorit. Istina, ali realnost je malo drugačija, bar u Evropi. Prošle godine je španski tim eliminisao dva engleska tima. Englezi misle da imaju najjaču ligu, ali postoje i druga prvenstva u Evropi, poput Španije i Italije koja su i dalje konkurentna da se takmiče iako imaju manje novca", istakao je Anćeloti. 

Osvrnuo se italijanski trener na kritike koje mu upućuje stručna javnost. 

"Slušam kritike, to je normalna stvar. Živimo u svetu gde morate da slušate ljude, vaš klub, vaše igrače. Postoji razumljiva kritika i ona bez pokrića. Ona razumljiva vam pomaže da napredujete. Finalno ocenjivanje biće na kraju sezone. Sezona ima potencijal da bude uspešna ali i da ode na drugu stranu", zaključio je Anćeloti.