UEFA Liga šampiona

Oreljan Čuameni definitivno ne igra za Real u finalu Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 15:22
Oreljan Čuameni Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Oreljan Čuameni

Vezni igrač Real Madrida Oreljan Čuameni ne može da se oporavi do 1. juna i finala UEFA Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda. Lom treće metatarualne kosti na levom stopalu na meču sa Bajernom koštaće veznog igrača "kraljevskog" kluba učešća na meču za trofej na Vembliju, a uteha bi mogla da mu bude što još uvek nije sve izgubljeno za EURO 2024. godine sa Francuskom.

Sve su učinili Real i Čuameni kako bi se Francuz našao na listi učesnika finala UEFA lige šampiona. Konsultovao je Oreljan različite lekare u pokušaju da se pronađe najbolje reenje. Čak je otputovao u SAD radi konsultacija sa američkim specijalistom, ali rok za oporavak od ovakve povrede jednostavno ne može mnogo da se ubrza. 

 

 

Neophopdno je bezbedno zarastanje kosti, a činjenica da je povreda nastala usled habanja kosti, a nije produkt direktnog udarca, ostavlja dodatnu dozu opreza kod lekara. Zato oni nisu spremni na eksperimente kako bi ubrzali oporavak, već će rehabilitacija morati da se odradi u celosti po određenim protokolima i fazama.

Selektor Francuske Didije Dešam računa na Čuamenija za EURO 2024. godine, jer se nalazi se na širem spsiku, ali učešće igrača Reala na šampionatu u Nemačkoj zavisiće i od brzine oporavka. Imaju "trikolori" veliki broj fudbalera na raspolaganju, pa je na Dešanu odluka do kog datuma će čekati Čuamenija.