UEFA Liga šampiona

Luis Enrike, trener PSŽ-a, nema dilemu: Svlačionica je deprimirana, ali ovo nije strašno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 07:57
Luis Enrike, trener PSŽ-a Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Luis Enrike, trener PSŽ-a

Luis Enrike, trener PSŽ-a, nije skrivao koliko je razočaran posle poraza od Borusije u Dortmundu u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Bili su bolji Parižani, imali više prilika, ipak, to nije bilo dovoljno za trijumf protiv dobro organizovanih Nemaca.

"Svlačionica jeste malo deprimirana zbog propuštenih šansi, ali ovo nije ništa strašno. Bićemo mnogo jači u revanšu. Videli smo ranije šta sve možemo da uradimo pred našom publikom, verujem da ćemo učiniti nešto izuzetno", rekao je Luis Enrike, trener PSŽ-a. 

 

 

Morao je Ernandez ranije iz igre već na isteku prvog poluvrmena, ali nije još poznat stepen njegove povrede. 

"Što se tiče Ernandeza, još uvek nisam dobio informacije o stanju njegove povrede, ali nije izgledalo nimalo dobro. Sačekaćemo preglede lekara", objasnio je Enrike.

Čini se da su igrači PSŽ-a, teško podneli poraz, posebno jer su i sami svesni da su imali pregršt šansi za izjednačenje, pa i pobedu u Dortmundu.

"Kada se pogledaju naše prilke, rezultat je frustrirajući. S druge stane moglo je da bude i 2:0, ali srećan sam što sam pomogao timu, a sa takvim zaostatkom sve bi bilo značajno teže. Moramo da budemo mnogo ubojitiji u revanšu. Verujem da ćemo imati još više šansi, samo je pitanje da li ćemo ih realizovati. To je verovatno ono što će napraviti razliku. Borusiji je kao i nama svojstveno da vrše veliki pritisak. Duel sa Dortmundom je veliki test za nas i sa fizičkog aspekta", istakao je Markinjos.

 

 

Ono što je dobro za PSŽ jeste da su igrači samokritični i da znaju gde su grešili.

"Delovali neorganizovano za naše standarde. Ove sezone već smo jednom nadoknadili zaostatak iz prve utakmice i to kada smo igrali revanš u gostima, a sada ćemo igrati pred prepunim tribinama na našem stadinu", rekao je Markinjos.