UEFA Liga šampiona

Real odigrao inteligentno, osvojiće Ligu šampiona: Mesut Ozil vidi bivši klub na tronu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 13:00
Mesut Ozil, nekeda saigrač Kristijana Ronalda u Realu, a sada veliki navijač madridskog tima Guliver
Mesut Ozil, nekeda saigrač Kristijana Ronalda u Realu, a sada veliki navijač madridskog tima

Mesut Ozil nekada je igrao fudbal u Realu, a sada zdušno navija za madridski tim i s oduševljenjem govori o kvalitetu i kapacitetu aktuelne generacije "kraljevića", ubeđen da će Madriđani ponovo osvojiti Ligu šampiona.

Španski kolos ima 14 "ušatih pehara" u trofejnoj kolekciji, kao nijedan drugi klub Starog kontinenta, a eks reprezentativac Nemačke posle četvrtfinalnog dvomeča sa Mančester sitijem ne vidi ko bi mogao da ga skrene s tog puta. Obzirom na to da je i na svom terenu i u Engleskoj imao pravu taktiku za moćne "građane". 

"Real je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Sitija. Englezi su dominirali skoro ceo meč, ali je Real odigrao inteligentno i sjajno se branio. Verujem da će Real da osvoji Ligu šampiona", rekao je Ozil, koji je igrao za Real od 2010. do 2013. godine.

 

 

Fudbaleri Reala dočekaće u nedelju u Madridu ekipu Barselone u meču 32. kola španske La Lige. Madridski klub je prvi na tabeli španskog prvenstva sa 78 bodova, dok je Barselona druga sa 70, što znači da bi izabranici Karla Anćelotija u slučaju pobede definitivno stavili ruku na titulu španskog prvaka. 

"Kada sam ja igrao u Realu, 'El klasiko' je bila najvažnija utakmica na svetu. Na našu žalost, igrali smo protiv najbolje Barselone u istoriji. 'El klasiko' je pao i to je šteta. Nije Real kriv za to, nego Barselona, koja je u padu", dodao je penzinisani vezista.

Ozil je igračku karijeru završio prošle godine, sa 35 navršenih leta, a u karijeri je još nosio dres Arsenala, Verdera, Šalkea, Fenerbahčea... osvajajući brojne klupske trofeje.