UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Real zakoračio ka četvrtfinalu Lige šampiona: Dijaz "iscrtao" mimimalac, Lunin ga odbranio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 22:54
Ibrahim Dijaz, strelac za Real u meču sa Lajpcigom Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Ibrahim Dijaz, strelac za Real u meču sa Lajpcigom

Real pobeđuje i bez Džuda Belingema, pa je tako večeras jednim, ali vrednim golom srušio Lajpcig na njegovom terenu i krenuo ka četvrtfinalu Lige šampiona - 0:1 (0:0). Mada, frazerskim rečnikom rečeno, ne bi nimalo bilo nepravično da je prvih 90 minuta ovog dvomeča završeno remijem. 

Prvo poluvreme nije donelo golove, ali publika na tribinama "RB Arene" i gledaoci televizijskog prenosa nisu se uopšte dosađivali. Naprotiv, niti je nemački sastav imao zazora prema rekordnom osvajaču titule prvaka Evrope (14), niti su "kraljevići" čekali da im pobedna padne sa neba.

 

 

Zvanični statističari izbrojali su osam šuteva prema golu Lajpciga i dva više u pravcu Realove mreže, s tim što je domaćin uputio jedan više udarac u okvir gola. I to uglavnom Šeško, ali ni Slovenac ni njegovi saigrači nisu nadmudrili Ukrajinca Lunina. Kao što, pre svih, Vinisijus i Rodrigo nisu mogli da uhvate Gulašija na spavanju na drugoj strani. 

A, onda bum - tras - Ibrahim Dijaz! Nanizao je Realov vezista trojicu igrača po desnoj strani, povukao loptu u kazneni prostor, a zatim je levicom poslao u dalji ugao. Za još jednu vrhunsku potvrdu dobre forme 24-godišnjeg španskog veziste u poslednje vreme (48. minut). 

 

 

Posle toga se još više rasplamsala borba, jer je jedan tim uporno jurio dupliranje vođstva, a drugi se svim silama trudio da ga poništi. Da stativa nije zaustavila šut Vinisijusa ekipa Karla Anćelotija bi na vreme odahnula, ovako je morala da strepi od pokušaja Benjamina Šeška. 

Neverovatno koliko je Šeško lako osvajao prostor i ulazio u prilike, ali i kako ih je propuštao. I(li) je (dobar broj njih) zaustavljao Andrij Lunin. Nisu se Madriđani branili, ali jeste ih Ukrajinac na gol liniji u nekoliko navrata spsao velike opasnosti. Odnosno, dodatnog napora u revanšu, jer su sada, realno, bliži narednoj rundi od neiskompleksiranog takmaca. 

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi osmine finala

utorak

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Dijaz 48/

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)
/Matson 34 - De Brujne 10, Bernardo Silva u 45+1, Foden 90+3/

Revanši 6. marta

sreda

PSŽ - Real Sosijedad 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Lacio - Bajern 21.00 (TV Arena 2 Premium)

* Revanši 5. marta

utorak (20. februar)

Inter - Atletiko Madrid 21.00
PSV - Borusija Dortmund 21.00

* Revanši 13. marta

sreda (21. februar)

Porto - Arsenal 21.00
Napoli - Barselona 

Revanši 12. marta