UEFA Liga šampiona

Zomer je imao želju, ali Bajern je odbio kamion sa 700kg čokolade za De Lihta i preusmerio ga u humanitarne svrhe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 18:47
Zomer je imao želju, ali Bajern je odbio kamion sa 700kg čokolade za De Lihta i preusmerio ga u humanitarne svrhe Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Golman Bajerna, Jan Zomer, obećao je svom štoperu, Matijasu de Lihtu, kamion švajcarske čokolade zbog intervencije sa gol linije u osmini finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Da tog poteza holandskog dubalera nije bilo, pitanje je da li bi Bajern prošao dalje, te je Zomer odmah posle trijumfa sve pohvale preuserio na svog defanzivca.

"Izvanredan start! Veliko hvala Matijsu, spasao me je. Piće kao zahvalnost neće biti dovoljno. Mislim da ću mu poslati kamion švajcarske čokolade", izjavio je posle plasmana u narednu fazu sjajni čuvar mreže.

Svoje reči, golman je pretočio u dela, kamion je krenuo iz Švajcarske sa čak 700 kilograma čokolade, ali on ipak nije došao do De Lihta.

Tim povodom oglasila je portparolka kompanije Kagi Miju Enkujen:

"Loše vesti. Naš 'čokoladni kamion' nije predat Matijsu de Lihtu niti bilo kome u klubu. Posle više od tri sata vožnje zateklo nas je veliko razočarenje".

Kako prenose nemački mediji, Bajern nije prihvatio pošiljku jer Kagi nije zvanični parter kluba.

"S jedne strane, 700 kilograma čokolade sigurno ne doprinelo fudbalskom razvoju Matijsa de Lihta, a i reprezentativac Holandije je priznao 'da je voli, ali ne previše'. S druge strane, ljudi iz Bajerna su kamion odmah preusmerili na adresu Minhenske banke hrane i tako donirali veliki tovar", stoji u tekstu Bilda.