UEFA Liga šampiona

Mitar Mrkela: Zadovoljan sam igrom Zvezde, mislim da smo ovoga puta najviše pokazali

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.12.2023 14:45
Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela MN Press
Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela istakao je da je veoma ponosan i zadovoljan igrom crveno-belih u ovoj sezoni Lige šampiona

Crvena zvezda je poražena od Mančester Sitija 3:2 u meču poslednjeg kola grupe G Lige šampiona. Srpski klub je takmičenje u Ligi šampiona završio na poslednjem mestu na tabeli sa jednim bodom. 

"Bilo je jedno lepo veče sa punim stadionom Crvene zvezde i ambijentom kakav samo zvezdaši mogu da naprave. Ja sam lično bio zadovoljan nakon utakmice, iako smo izgubili, i iako je u nekom trenutku postojao osećaj da smo mogli da postignemo bolji rezultat. To je neki opšti utisak cele ove grupne faze Lige šampiona. Igrali smo dobro, mogli smo više, i u svakoj utakmici smo do samog kraja bili konkurentni, ostajali smo u trci za bolji rezultat" rekao je Mrkela za K1. 

Osvrnuo se i na izjavu trenera Crvene zvezde Baraka Bahara, koji je posle meča izjavio da crveno-beli imaju svetlu budućnost. 

"Igrali smo protiv najboljeg tima na svetu u ovom trenutku, iako su sinoć izašli sa nekim drugim sastavom - sa četiri ili pet igrača koji imaju manju minutažu. To i dalje čini jedan vredan tim, s obzirom na to da su ti igrači visoko plaćeni, igraju za najbolji tim na svetu, reprezentuju svoje zemlje i poseduju izuzetan kvalitet. Odigrali su svoj fudbal, onakav kakav obično igraju pod najboljim trenerom na svetu, Gvardiolom, i te reči bi trebalo da budu usmerene ka tom aspektu" naveo je sportski direktor Crvene zvezde.

 

 

 

Napomenuo je i da je aktuelni šampion Superlige Srbije dosta pokazao u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. 

"Važno je napomenuti da je ovo naše treće takmičenje u Ligi šampiona, pri čemu smo u prvom osvojili četiri boda, u drugom tri boda, a ovaj put smo osvojili samo jedan bod. Ako uporedimo sva tri takmičenja koja smo odigrali, mislim da smo ovaj put najviše pokazali, iako smo osvojili najmanje bodova. Igrali smo dobar fudbal i postavili smo određene ciljeve za ovo takmičenje ove godine - da budemo brži, mlađi i konkurentniji u utakmicama koje igramo u LŠ. Znamo da je to najjače takmičenje na svetu, i mislim da smo, izuzev rezultatskog aspekta, u svim ostalim segmentima pokazali dobro. Primili smo najmanje golova u ovom ciklusu takmičenja - 15 golova. Prve godine smo primili 17, a druge 20. Postigli smo sedam golova, dok smo ranije postizali tri, odnosno četiri gola. Parametri pokazuju da smo bili dobri, izuzev rezultatskog aspekta gde nismo osvojili dovoljan broj bodova, i po mom mišljenju, mogli smo to postići" dodao je Mrkela. 

Takođe je govorio i o igračima koji su došli iz omladinske škole do prvog tima.

"Igrači koji su nastupili sinoć, a tu govorimo o Mijatoviću i Nedeljkoviću, koji su rođeni 2005. godine, bili su najmlađi akteri jučerašnje utakmice. Mladi igrači Sitija, Hamilton i Bolton, rođeni 2003. i 2002. godine. Sam Hamilton nikada nije nastupao za prvi tim Mančester Sitija, ovo mu je bio prvi meč, dok su sve druge utakmice bile za mladi tim i omladinsku ekipu. Naši igrači, koji su ponikli u našoj omladinskoj školi - Mijatović, Nedeljković, Lučić - sigurno imaju potpuno drugačiju svest. Za njih je Crvena zvezda nešto posebno i značajno. Oni su navijači Crvene zvezde, proveli su dugi niz godina u klubu, i sigurno imaju posebnu obavezu prema klubu i prema navijačima. Zbog toga nije slučajno da naši navijači jako vole mlade igrače koji su ponikli u našoj omladinskoj školi" rekao je Mrkela. 

 

 

Istakao je da kasnije dolaze i profesionalni izazovi za igrače. 

"Klubovi u kojima igrači mogu ostvariti neke profesionalne snove pružaju im bolje uslove nego što to čini Crvena zvezda, s obzirom na novac koji mogu zaraditi u tim klubovima. To sigurno igra ulogu, poklapaju se interesi Crvene zvezde i tih mladih igrača. Mi kao Crvena zvezda ne možemo živeti samo od sponzora i prodaje TV prava, što stvarno čini minorni deo budžeta Zvezde. Moramo živeti od prodaje igrača, učešća u ovakvim takmičenjima, kako bismo imali budžet koji može zadovoljiti želje velikog broja navijača kluba" izjavio je Mrkela. 

Iako ima veliki potencijal, sportski direktor klub iz Ljutice Bogdana smatra da Crvena zvezda nikada neće moći da se meri sa Mančester sitijem.

"Sada su odnosi u fudbalu takvi da klub koji dolazi iz Srbije, Crvena zvezda, u finansijskom smislu nikada neće moći da se meri sa Mančester Sitijem. Oni funkcionišu na jedan potpuno drugi način, a njihovi izvori prihoda su praktično neograničeni i ne zavise od fudbala, transfera, učešća u LŠ, niti od toga da li su ove godine zaradili od TV prava određeni iznos. Zna se ko je njihov vlasnik i on ulaže i želi da taj klub bude najbolji na svetu, što i jeste u ovom trenutku. Po mom mišljenju, možda je to klub koji je u ovom takmičenju igrao najbolji fudbal u istoriji, što pokazuje i rezultat u grupi, da je jedini u istoriji osvojio svih pet pobeda" zaključio je Mrkela.