UEFA Liga šampiona

Pep Gvardiola za TV Arena sport: Bob je odigrao izuzetan meč, atmosfera je bila sjajna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 21:15
Pep Gvardiola, trener Mančester sitija i Kosta Nedeljković MN Press
Pep Gvardiola, trener Mančester sitija i Kosta Nedeljković

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je oduševljen atmosferom na "Marakani", ali i igrom dvojice mladih igrača Mika Hamiltona i Oskara Boba, koji su golovima ukrasili pobedu nad Crvenom zvezdom.

Sezonom u Evropi je zadovoljan, jer je Siti prvi put osvojio maksimalnih 18 bodova u UEFA Ligi šampiona.

"Sezonom sam veoma zadovoljan, plasirali smo se u nokaut fazu, pokazali smo mnogo mladih igrača, zaradili smo novac. Zvezda je veoma dobar tim, agresivan, ali svaka pobeda je dobra, važna", istakao je Gvardiola za TV Arena sport.

 

 

Pohvalio je Hamiltona, ali više Oskara Boba.

"Bob je odigrao izuzetan meč, ne samo što je postigao gol. On i Hamilton su posle golova bili jako stabilnji u igri. Zadovoljan sam obojicom".

Atmosfera na "Marakani" je opravdala očekivanja Španca, koji je sa Barselonom već bio akter jednog meča 1996. godine protiv Crvene zvezde.

"Atmosfera je za mene bila očekivano izuzetna, publika je sjajna, razume fudbal", rekao je menadžer Sitija. 

On je potom na konferenciji za medije pohvalio i Kalvina Filipsa i Rika Luisa.

"Stariji igrači su pomogli mlađima da pobedimo. Tako je bilo protiv Lutona, sada isto, nadam se da će tako biti i u sledećim mečevima. Filips ima samopouzdanje, siguran je bio penaldžija i ceo meč je odigrao na visokom nivou. Luis ima tek 18 godina, može da pokrije nekoliko pozicija, a jako je dobar u oba smera", istakao je Gvardiola.

Menadžer engleskog kluba je dobio pitanje novinara da li je tokom igračke karijere imao ponudu Crvene zvezde dok je bio u Kataru.

"Ne sećam se", rekao je Gvardiola, koji je potom napustio konferenciju za medije.