UEFA Liga šampiona

Omladinci Crvene zvezde ispustili pobedu protiv Mančester sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 16:35
Omladinci FK Crvena zvezda na utakmici sa Mančester sitijem MN Press
Omladinci FK Crvena zvezda na utakmici sa Mančester sitijem

Omladinci Crvene zvezde odigrali su nerešeno 2:2 (2:1) protiv Mančester sitija u meču 6. kola grupe G fudbalske UEFA lige mladih.

Domaćin je na stadionu Voždovca poveo prelepim golom Jovana Šljivića koji je matirao golmana gostiju udarcem sa 18 metara. Izjednačio je Ešton Mjur u 36. minutu, ali je Zvezda u 41. ponovo povela. Strelac je bio Andrija Maksimović, a asistent Aleksa Cvetković. Rezervista gostiju Farid Alfa-Rupreht je u 76. minutu postavio konačan rezultat.  a obe ekipe su u finišu meča po jednom pogađala stativu. 

 

 

Trener omladinaca "crveno-belih" Nenad Milijaš čestitao je svojim igračima na dobroj igri.

"Lepa utakmica za ovu decu i zaista mi je žao što nisu pobedili, jer su zaista dali sve od sebe. Imali smo dosta prilika... Mančester siti je najkvalitetnija ekipa u grupi, pokazali su to na svim utakmicama, ali svaka čast mojim igračima koji su dali sve od sebe i idu na zasluženi odmor. Drago mi je što su Šljivić i Maksimović postigli golove. Prelepi pogoci i sigurno će se dugo pričati o njima. Šteta stvarno što nismo pobedili, ali moramo da naučimo iz toga. Ovo je svakako nešto najbolje što omladinski fudbal donosi." rekao je Milijaš za klupski sajt. 

Crvena zvezda je okončala takmičenje u UEFA Ligi mladih kao treća u grupi sa četiri boda, ispred Jang bojsa zahvaljujući boljoj gol razlici. Siti je prvi i direktno se plasirao u osminu finala, dok će Lajpcig morati u baraž za plasman u osminu finala.