UEFA Liga šampiona

Serhio Ramos strelac 10.000. gola u UEFA Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 18:39
Serhio Ramos strelac 10.000. gola u UEFA Ligi šampiona Tanjug/AP Photo/Jose Breton

UEFA Liga šampiona krcka 30. godinu postojanja a u sredu na stadionu "Sančez Pizhuan" ubeležen je i 10.000. pogodak u elitnom takmičenju. Strelac jubilarca bio je štoper Sevilje Serhio Ramos, jedan od legendarnih igrača kada je ovo takmičenje u pitanju.

Ovaj pogodak u 24. minutu protiv PSV-a je Serhija Ramosa stavio na pijedastal najefikasnijih defanzivaca u ovom takmičenju. Sa 16 golova izjednačio se sa Đerarom Pikeom i Robertom Karlosom na prvom mestu.

 

 

Serhio Ramos je deveti na večnoj listi po broju odigranih mečeva u UEFA Ligi šampiona. Odigrao je 141 utakmicu od 2005. godine: 129 za Real Madrid, osam za PSŽ i četiri za Sevilju. 

Uz Franca Bekenbauera je jedini igrač koji je kao kapiten tima podizao pehar Lige šampiona tri puta (sa Realom 2016, 2017, 2018). Takođe, uz Fransiska Paka Henta (Real), Marija Kolunje (Benfika), Armanda Pićija (Inter), Paola Maldinija (MIlan) i Džordana Hendersona (Liverpul) jedini je kapiten sa tri finala.

 

 

Nalazi se iskusni defanzivac i na onim negativnim listama. U grupi je od 24 igrača koji su postigli najviše autogolova u ovom takmičenju - dva. Uz Edgara Davidsa i Zlatana Ibrahimovića najviše puta bio isključen u mečevima elitnog takmičenja - četiri crvena kartona, dok je apsolutni rekorder po broju žutih kartona 42!