UEFA Liga šampiona

Junajted dva puta prokockao prednost od dva gola razlike: Nestvaran meč u Istanbulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 20:49
Bruno Fernandeš Tanjug/AP Photo
Bruno Fernandeš

Neverovatan meč u Istanbulu. Fudbaleri Mančester junajteda imali su dva puta prednost od dva gola razlike, ali su je prokockali. Galatasaraj se pokazao kao izuzetno nezgodan rival i na kraju izborio remi - 3:3 (1:2).

"Crveni đavoli" poveli su već u 11. minutu, kada je odličan napad gostiju krunisao Alehandro Garnačo, i to nakon dodavanja Bruna Fernandeša. Argentinac je dobio loptu na levoj strani, i snažnim udarcem u bliži ugao golmana Galatasaraja doneo prednost svom timu.

Upravo je kapiten Junajteda bio u centru pažnje svega sedam minuta kasnije. Primio je loptu kapiten Junajteda na velikoj udaljenosti od gola, a onda se namestio, i "opalio" po lopti koja je na spektakularan način završila iza leđa Fernanda Muslere.

Činilo se da će Mančester možda i sve rešiti u prvom poluvremenu, ali je onda ceo stadion u Istanbulu probudio Hakim Ziješ. On je preuzeo odgovornost da izvede slobodan udarac sa nekih 20 metara, i preko živog zida poslao neodranjivu loptu za Andrea Onanu.

Junjated je imao vođstvo na pauzi, a i u drugo poluvreme je ušao dosta bolje od rivala.

Igrao se 55. minutu kada je krenuo napad gostiju po desnoj strani, lopta je došla do Arona Van Bisake, koji ju je po zemlji poslao na peterac Galate, a tamo je najveštiji bio Skot Mektominej i pogodio za 3:1. To mu je ujedno i prvi gol u karijeri kada je u pitanju Liga šampiona.

Ali onda, u 62. minutu, ponovo slobodan udarac i ponovo na scenu stupa Ziješ. Marokanac je izveo novi slobodan udarac, ali ovoga puta iz pozicije za centaršut. Poslao je nezgodnu loptu koju je Andre Onana imao na ruci, ali je ponovo razočarao sve navijače "crvenih đavola".

Prosto se samo od sebe pisalo da Galatasaraj dođe i do trećeg gola, a do istoj je došlo u 71. minutu i ponovo je Ziješ bio u centru pažnje. Ovoga puta bio je asistent, poslao je perfektan pas ka Keremu Akturkogluu, a ovaj je još lepše umirio i onda matirao Onanu za konačnoh 3:3.

Do kraja susreta, Junajted je napadao svim raspoloživim snagama, ali nije uspeo da dođe do pobedonosnog pogotka, te ostaje na četvrtom mestu grupe A.

UEFA Liga šampiona, 5. kolo

Grupa A

Galatasaraj - Mančester junajted 3:3 (1:2)
/Ziješ 29, 62, Akturkoglu 71 - Garnačo 11, Fernandeš 18, Mektominej 55/

Bajern - Kopenhagen 21.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore