UEFA Liga šampiona

Jedva smo čekali gostovanje u Bernu, idemo na pobedu i Ligu Evrope: Mirko Ivanić ubeđen u Zvezdin uspeh protiv Jang Bojsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 19:56
Duel fudbalera Crvene zvezde i Jang Bojsa, Mirka Ivanića i Džoela Monteira MN Press
Duel fudbalera Crvene zvezde i Jang Bojsa, Mirka Ivanića i Džoela Monteira

Mančester siti i Lajpcig opravdali su ulogu favorita i prošli G grupu Ligu šampiona, ali ostaje da se vidi da li će Crvena zvezda ili Jang Bojs završiti na trećem mestu, odnosno priključiti se prolećnim bitkama u Ligi Evrope. Dilema bi trebalo da bude rešena sutrašnjim okršajem ova dva tima u Bernu (21.00, TV Arena 1 Premium). 

Prvak Srbije i predstavnik Švajcarske imaju istu pol-poziciju, jer su uzeli po bod u prethodnih 360 minuta, s tim da crveno-beli imaju bolju gol razliku od domaćina i zahvaljujući tome drže poziciju više na tabeli. 

"Jedva smo čekali gostovanje u Bernu, gde ćemo pokušati da izborimo plasman u Ligu Evrope. Vredno smo radili i trenirali, te smo u potpunosti spremni za sutrašnju utakmicu", poručio je Zvezdin vezista Mirko Ivanić iz Švajcarske. 

 

 

Na beogradskom "Rajku Mitiću" fudbal se igra na prirodnoj travi, dok Jang Bojs dočekuje protivnike na veštačkoj verziji. 

"Teren ovde je jako brz, još je brži kada pada kiša, ali nema izgovora, igrali smo već mečeve na ovakvoj podlozi. Imamo dovoljno iskustva i pre četiri godina smo upravo ovde ostvarili pozitivan rezultat, a verujem da ćemo se na veštačku travu brzo prilagoditi i da nam neće predstavljati problem".

Zanimljivo da su sva tri ranija gostovanja crveno-belih Jang Bojsu završena bez pobednika, od čega su dva remija brojala isti broj golova (2:2). To je bio rezultat i njihovog nadmetanja u Ljutice Bogdana 1 ove jeseni. 

"U ovom trenutku mi deluje da bi rezultat 2:2 bio bolji po nas. Ne bih voleo da prizivam rezultate, jer na svakoj utakmici idemo na pobedu, bez obzira na to ko je preko puta, tako ćemo i sutra želeti pobedu i nadamo se da ćemo je ostvariti".

 

 

Gde god da ga "bace" na sredini terena Ivanić se snađe, zbog čega mu nije bitno da li će biti centralni ili krilni vezista. 

"Odgovara mi i pozicija centralnog veznog i levog krila, ali nije na meni da biram. Uvek prepuštam šefu da sprovodi svoje vizije, ali mogu reći da mi obe pozicije leže", ne pravi pitanje ovaj vrsni tehničar u rosteru trenera Baraka Bahara.