UEFA Liga šampiona

Protivnik ima jak tim, ali želimo da prezimimo u Evropi: Rafael Viki oprezni optimizma pred duel Jang Bojsa i Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 16:00
Pozdrav trenera Crvene zvezde i Jang Bojsa, Baraka Bahara i Rafaela Vikija MN Press
Pozdrav trenera Crvene zvezde i Jang Bojsa, Baraka Bahara i Rafaela Vikija

Fudbaleri Crvene zvezde sutra u Švajcarskoj biju ključnu bitku za prezimljavanje u Evropi (21.00, TV Arena 1 Premium), jer i njihov domaćin Jang Bojs ima jedan bod posle četiri kola G grupe Lige šampiona, odnosno neuporedivo manje od Mančester sitija (12) i Lajpciga (9), pa su u Bern otišli s pobedničkim željama i ambicijama. Samo je pitanje čije su veće, jer su očekivanja protivnika identična. 

Otuda oprezna, ali ujedno i optimistička najava biti ili ne biti duela od strane rivalovog trenera, Rafaela Vikija.  

"Kvalifikacije za Ligu šampiona ne mogu se porediti sa šansom da se kvalifikujemo u Ligu Evrope. Imamo oba cilja. Prvi smo postigli, sada želimo i da prezimimo u Evropi", jasan je šef struke Jang Bojsa.

Mladi stručnjak pozitivan stav gradi najviše na viđenom u beogradskom remiju sa najtrofejnijim srpskim klubom (2:2). 

"Ne mislim više o meču u Beogradu. Naravno da raspoloženje posle toga nije bilo na nivou, bili smo razočarani. Pre svega jer smo vodili i na kraju primili gol. Ipak, ta utakmica nam je dala snagu, videli smo da smo jednaki. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi. Želimo da uđemo u meč sa tim pristupom, da možemo da uradimo nešto veliko. Ovo nam je sjajna prilika da igramo u Evropi i naredne godine. Ipak, znamo da protivnik ima jak tim sa dosta ofanzivnog potencijala", upozorio je Viki.

Njegova pretpostavka taktičkih planova Baraka Bahara sluti da će Izraelac od crveno-belih tražiti da napadnu protivnika. 

"Teško je reći pred utakmicu šta drugi trener namerava, koncentrišem se na sebe i naš pristup. Očekujem, ipak, ofanzivnog protivnika, da krene u napad i da meč bude atraktivan. Plan je da maksimalno iskoristimo naše prednosti, idemo snažno u napad", rezonuje Viki. 

 

Standings provided by Sofascore