UEFA Liga šampiona

Na Zvezdin gol šutiraju 27 puta po meču: Bahar u Ligi šampiona mora da reši taj segment defanzive

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 08:59
Na Zvezdin gol šutiraju 27 puta po meču: Bahar u Ligi šampiona mora da reši taj segment defanzive MN Press

Crvena zvezda je doživela poraz u Lajpcigu (1:3), a vratila se pomešanih osećanja jer periode dobre igre nije uspela adekvatno da naplati, a poraz je doživljen zbog ponovljenih grešaka u defanzivi, tranzicijama, određenim odlukama trenera Baraka Bahara. 

Nije sporno da je Lajpcig kvalitetniji tim, uigraniji, da je opravdao ulogu favorita i da nema sumnje da će biti drugi u grupi. To je realnost, ali njihov ne baš najbolji momenat Zvezda nije uspela da kazni jer ponovo nije uspela da ima kontinuitet u igri veći od 50-60 minuta. Uz slabiji ulaz uz meč, jevtino primljen gol samo zato što Srđan Mijailović nije desni bek ili desni spoljni, napadačka orijentacija sa mnogo rizika donosi i veliki broj udaraca ka golu Omrija Glazera.

U 270 minuta Lige šamopina, Zvezda je rivalima dopustila da upute čak 81 udarac ka golu ili 27 u proseku po meču što ne može da donese ništa dobro. Siti i Lajpcig jesu ultra ofanzivne ekipe, sa velikim kvalitetom "napred", ali nije sve bilo do rivala, mnogo toga su Zvezdini igrači dopustili određenim taktičkim i tehničkim greškama. 

Šutevi LŠ

Ukupno šuteva

37 Mančester s. Zvezda 3
Šut u okvir
16 Mančester s Zvezda 2

Ukupno šuteva
18 Zvezda Jang Bojs 17
Šut u okvir
8 Zvezda Jang Bojs 7

Ukupno šuteva
27 Lajpcig Zvezda 16
Šut u okvir
10 Lajpcig Zvezda 3

Lajpcig je prvi pogodak postigao posle izgubljene lopte Ivanića, pa neadekvatnog postavljanja Hvanga, Stamenića i na kraju Srđana Mijailovića koji je suviše "suzio" prostor i ostavio Rauma da rutinski pogodi. Drugi pogodak jeste bila majstorija Ćavija Simonsa, ali njemu niko nije izašao u blok (Hvang Stamenić), a kad je tako kvalitet rivala gotovo uvek dođe do izražaja. Treći pogodak negde ide i na dušu sudije jer je morao da svira faul Sikamana nad Mijatovićem koji je bio odgurnut sa dve ruke. Ostatak akcije je samo pokazao da Zvezda nije dovoljno dobra u skok igri.

 


 

Golman Omri Glazer je ukupno za 270 minuta imao čak 24 odbrane, najviše od svih čuvara mreža u Ligi šampiona: 13 u Engleskoj, pet u Ljutice Bogdana protiv Švajcaraca i šest u Nemačkoj! I to je previše, što nije samo posledica kvaliteta rivala, već i pomenutih propusta u defanzivi. Na tome Barak Bahar mora da radi. I mora da koriguje svoje odluke, pre svega vezane za poziciju desnog beka ili "vingera". Bolje da na tom mestu kali Kostu Nedeljkovića, da istrpi i njegovu mladost i sigurne greške koje će se događati, a da Mijailovića iskoristi tamo gde je najbolji - na mestu zadnjeg veznog.

Bilo je i dobrih pomaka u igri Zvezde, pre svega u dinamici i ritmu igre koji je bio na nivou Lige šampiona jedno 50 minuta. Srpski šampion može da trči (115 kilometara prosek po meču), ima i dobre tranzicije, Nedeljković, Mijatović i Lučić su potvrdili da na njih uvek može da se računa, ostaje da koriguje defanzivu i pokaže onu hrabrost u igri kakvu je imao u Lajpcigu. 

Za Zvezdu su naredna dva dula presudna, ako uspe da zaustavi Lajpcig na Marakani za 14 dana, u Bernu će imati mnogo veće šanse da ostane neporažena i domogne se treće pozicije koja vodi u nokaut fazu Lige Evrope. Za nešto više, moraće da sačeka neku drugu priliku.