UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Sosijedad odneo ceo plen iz Lisabona: Mendez srušio Benfiku u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 23:07
(VIDEO) Sosijedad odneo ceo plen iz Lisabona: Mendez srušio Benfiku u drugom poluvremenu AP Photo/Armando Franca, File

Real Sosijedad nastavio je da beleži sjajne rezultate na međunarnoj sceni. Španski tim upisao je drugu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona i izbio na prvo mesto tabele grupe D, posle tri odigrana kola. A, večeras je slavio na gostujućem terenu protiv Benfike minimalnim rezultatom, golom Mendeza u drugom poluvremenu - 1:0 (0:0).

U prvom delu igre videli smo dva poništena gola na obe strane. Najpre je Musa postigao pogodak za Benfiku u 12. minutu, da bi se u 30. Mendez upisao u listu strelaca, ali su oba gola poništena zbog ofsajda... U samom finišu poluvremena Barentehea je imao kolosalnu priliku za goste, ali je u toj situaciji stativa bila saveznik Benfike.

Sosijedad je nastavio da pritiska Benfiku u drugom poluvremenu. U 53. minutu Zubimendi je imao odličnu priliku. Okušao je sreću sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Benfike sjajno reagovao. Nakon toga, španski tim je krenuo na sve ili ništa. U nameri da osvoji lake bodove protiv ekipe koja se dosta namučila u prva dva kola, Sosijedad je stvorio nekoliko povoljnih prilika. 

Kubo je bio u centru pažnje u 60. minutu kada je šutirao iz neposredne blizine, ali je lopta prošla kraj stative. Ipak, samo tri minuta kasnije, ofanziva Sosijedada se isplatila. A, Mendez je nakon asistencije Barentee postigao jedini pogodak na utakmici.

Do kraja susreta videli smo nekoliko povoljnih prilika na obe strane. Najpre preko Kuboa, pa i u finišu preko Aursnesa. Ali je golman Sosijedada ipak sačuvao gol i vredna tri boda su na kraju otišla u Španiju.

Grupa "D"

Inter - Salcburg 2:1 (1:0)
/A. Sančez 19, Čalhanoglu 64 pen - Glok 57/

 

Benfika - Sosijedad 0:1 (0:0)
/Mendez 63/

 

 

Standings provided by Sofascore