UEFA Liga šampiona

Marko Marin za nemačke medije: Znamo šta da očekujemo protiv Lajpciga ali mi takođe možemo da igramo fudbal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 19:55
Marko Marin za nemačke medije: Znamo šta da očekujemo protiv Lajpciga ali mi takođe možemo da igramo fudbal MN Press

Crvenu zvezdu u sredu od 21 čas (TV Arena 1 Premium) čeka gostovanje ekipi Lajpciga u okviru Lige šampiona. Nemački mediji su tako iskoristili priliku i obavili razgovor sa aktuelnim tehničkim direktorom srpskog kluba Markom Marinom.

U fokusu je naravno bila utakmica koja će se odigrati na Red Bul areni. Iako je jasno da je Lajpcig favorti u tom duelu, bivši igrač nemačke reprezetancije veruje da bi Zvezda mogla do pozitivnog rezultata.

"Investicije Lajcpiga se odvijaju u različitim sferama od naših i RB je s razlogom favorit u sredu. Znam da se RB razvio u veliki klub, takmiči se na međunarodnoj sceni svake godine i igrao je polufinale Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom u Lisabonu 2020. godine. Ali mi takođe možemo da igramo fudbal i želimo da pokažemo šta možemo na velikoj sceni" izjavio je Marin.

 

 

Član uprave Crvene zvezde je svestan da ekipu očekuje znatno drugačiji meč nego u domaćem takmičenju. Aktuelni šampion je navikao da ima loptu u svom posedu tokom većeg dela meča, što verovatno neće biti slučaj na gostovanju u Nemačkoj.

"Naravno, potpuno je drugačije u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija ili u Lajpcigu. Znamo šta da očekujemo i moramo da se nosimo sa razlikom između domaćih i međunarodnih utakmica u svakoj situaciji."

Sa stadiona Rajko Mitić su pred početak grupne faze najavljivali i napad da drugo mesto koje vodi u nokaut fazu Lige šampiona. Ipak, jasno je da će se srpski šampion erovatno boriti za treću poziciju i proleće u Ligi Evrope čega je svestan i Marko Marin.

"Svi želimo da izvučimo najviše iz ovoga, svi želimo da se kvalfikujemo u nokaut fazu. Ipak, realno gledano, treće mesto i ostanak u Ligi Evrope preko zime bio bi veliki uspeh za nas. Nismo igrali u Ligi šampiona tri godine, ceo grad i klub su presrećni što smo se vratili. Svaka utakmica je veliki izazov za sve nas. Nadam se da ćete to osetiti u Lajpcigu."

Crvena zvezda će na Red Bul areni imati i veliku podršku navijača. 

"Gostujući sektor je rasprodat za nekoliko sati. I pretpostavljam da su karte kupili neki naši navijači koji žive u Nemačkoj. U svakom slučaju, podrška nam neće nedostajati u Lajpcigu." istakao je Marin.