UEFA Liga šampiona

UEFA "skratila" tribine Zvezdinog stadiona: Kazna izrečena zbog "diskriminatorskog ponašanja" navijača, ista sankcija i za TSC

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 19:22
UEFA "skratila" tribine Zvezdinog stadiona: Kazna izrečena zbog "diskriminatorskog ponašanja" navijača, ista sankcija i za TSC FK Crvena zvezda

Odlukom Disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije, fudbaleri Crvene zvezde neće moći da dočekaju Lajpcig pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić", jer ih je pomenuti organ UEFA "skratio" za 10.000 mesta u meču trećeg kola Lige šampiona (7. novembar). 

Takođe, crveno-beli su dužni da uplate 40.000 evra na račun krovne "kuće fudbala", a sve to zbog, kako se navodi u kazni,  diskriminatorskog ponašanja navijača prvaka Srbije tokom utakmice sa Jang Bojsom. Nije precizirano prema kome i kako su tačno "delije" bile raspoložene na nedozvoljen način, ali zato stoji da naš klub mora dodati još 22.000 u istoj valuti, jer su tokom pomenute utakmice bili zakrčeni prolazi. 

I TSC će morati da umanji kapacitet svog stadiona za 1.000 mesta kada u 3. kolu Lige Evrope, 26. oktobra, u Bačkoj Topoli bude gostovao Frajburg. Isto zbog diskriminatorskog ponašanja svojih pristalica (nije navedeno šta je tačno u pitanju) tokom utakmice protiv Olimpijakosa. Debitant u grupnoj fazi UEFA takmičenja platiće i kaznu od 10.000 evra.