UEFA Liga šampiona

Poraz Spartaka u plej-ofu za Ligu šampiona: Šveđanke opravdale epitet favorita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 17:55
Poraz Spartaka u plej-ofu za Ligu šampiona: Šveđanke opravdale epitet favorita ŽFK Spartak

Fudbalerke subotičkog Spartaka izgubile su u Bačkoj Topoli od prvakinja Švedske Rozengarda 1:2 (1:1) u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona. Seger (9) i Oling (72) bile su strelci za gošće, a Belovan (28) za Subotičanke. Revanš utakmica je na programu 18. oktobra u Malmeu. Pobednice ove faze susreta plasiraće se u grupnu fazu, među 16 najboljih ekipa.

Rozengard je u Bačku Topolu stigao kao favorit, a utisak je da su možda samo za taj gol bile bolje rivalke od prvakinja Srbije. Igrale su Subotičanke otvoreno, rano su bile kažnjene posle kornera preko Segerove (9), ali nisu odustajale od ofanzive. Željka Belovan (29) uz malo sreće donela je svom timu izjednačenje.

 

 

Kada ofanziva nije urodila plodom u prvih 20 minuta nastavka, Subotičanke su se povukle da brane 1:1. Gošće su atakovale, a Ria Oling (72) je Rozengardu donela prednost pred revanš. Na kraju su fudbalerke Spartaka pokušale da dođu do izjednačenja, nisu uspele, ali su svakako videle da u revanšu možda naprave senzaciju.

ŽFK Spartak je igrao u sastavu: Škandro - Vučković, Belovan, Slović, Ostrem - Hansen, Ilić, Gajić (od 88. Marković) – Stupar, Filipović (od 72. Ćirić), Boaduva (od 72. Baka).