UEFA Liga šampiona

Senzacija u Splitu, Hajduk izbacio Mančester siti u omladinskoj Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 18:17
Senzacija u Splitu, Hajduk izbacio Mančester siti u omladinskoj Ligi šampiona TV Arena sport/ Screenshot

Omladinci Hajduka iz Splita priredili su prvorazredno iznenađenje u osmini finala omladinske Lige šampiona jer su u Splitu pobedili favorita Mančester siti 2:1 (2:1) i plasirali se u četvrtfinale.

Imali su Splićani veliku navijačku podršku na "Poljudu" od 7.000 navijača i senzaciju najavili u 24. minutu kada je Brajković sa 20 metara poslao loptu u mrežu. Golman Sitija Marej Džons je izašavši van 16 metara uspeo da zaustavi Antunovića, ali je odbitak krilni igrač Hajduka preko dvojice igrača poslao u nebranjenu mrežu. Posle asistencije Skoka i napadač Antunović se upisao u listu strelaca u 33. minutu, dok je Bob na isteku prvog dela smanjio na 2:1.

Fanatičnom igrom Splićani su uspeli da se odbrane u nastavku i u četvrtfinalu će igrati protiv Borusije iz Dortmunda koja je eliminisala Pari sen Žermen posle izvođenja penala. Posle 90 minuta bilo je 1:1, svih pet izvođača Nemaca bilo je precizno, dok je Husni promašio poslednji penal za Francuze.

Milan, za koji je igrao i mladi reprezentativac Jan Karlo Simić plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Rukom iz Ljvova 1:0. "Roso-neri" će igrati protiv boljeg iz meča Atletiko Madrid - Gent.