UEFA Liga šampiona

Gvardiola zadovoljan: Bili smo fantastični u svim segmentima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 09:06
Gvardiola zadovoljan: Bili smo fantastični u svim segmentima Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Mančester siti je u Lajpcigu potvrdio zašto je aktuelni vladar Lige šampiona. Iako je trijumf od 3:1 došao u kasnoj fazi utakmice (Alvarez 84, Doku 90+2), Siti je od starta do cilja gazio rivala svojim tempom i stilom igre, što je oduševilo menadžera Pepa Gvardiolu. Nije bilo mnogo oscilacija, a to donosi rezultat.

"Osećaj je zaista dobar. Igrali smo fantastičnu utakmicu u svim segmentima. Da, napravili su nam dve-tri tranzicije u drugom delu ali to je normalno. Posle uvodnih pet minuta uzeli smo meč "pod svoje", tim je pokazao veoma lepe stvari koje su se na kraju završile pobedom. Svi su bili perfektni", hvalio je Pep igrače.

Siti 16 mečeva bez poraza u LŠ

Mančester siti je 16. uzastopnom utakmicom bez poraza u Kupu ili Ligi šampiona izjednačio engleski rekord. Takva dostignuća do sada su ostvarili samo Lids (1967/68), Totenhem (1967/72) i Čelsi (2018/19) u elitnom takmičenju, odnosno Vest Hem u Ligi Evrope.

Siti je tek iz trećeg pokušaja osvojio Lajpcig, jer su u prethodna dva meča odigrali 1:1 i izgubili 1:2.

"Nikad ne sudim mom timu na osnovu rezultata. Obe te utakmice nisu donele rezultat, jer nije bilo lako igrati protiv tima koji ima 10 igrača u 16 metara. Nismo tada bili "oštri" u napadu. Ovog  puta je bilo drugačije, svi igrači koji su počeli, ali i oni sa klupe su dali veliki doprinos pobedi. Nije prvi put da Alvarez daje gol kada uđe. Obožavam što su Ake, Julijan i Doku ulazili sa klupe sa osmehom na licu iako nisu bili starteri. Zbog toga sam srećan", otkrio je Gvardiola.

Siti sada očekuje dvomeč sa Jang Bojsom. Kako igraju realno je očekivati da će već posle četvrtog kola proći u osminu finala iz Grupe "G", što će Gvardioli olakšati posao jer će moći bolje da kombinuje i odmara igrače za naporna takmičenja Premijer lige i FA Kupa. Lajpcig čekaju dueli sa Zvezdom, tri boda iz Berna protiv Jang Bojsa izgubiće na vrednosti ako ne pobede srpskog šampiona.