UEFA Liga šampiona

Luis Enrike tvrdoglavo: Ja sam trener, ja odlučujem o načinu igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 08:45
Luis Enrike tvrdoglavo: Ja sam trener, ja odlučujem o načinu igre Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Njukasl je "progutao" PSŽ na "Sent Džejms Parku" (4:1), naneo je "svecima" drugi najubedljiviji poraz u Evropi u eri gazdovanja korporacije iz Katara, pa je trener Luis Enrike na udaru kritika javnosti.

Odluka da igra sa četvoricom ofanzivaca (Mbape, Dembele, Gonkalo Ramos, Kolo Muani), koji nemaju defanzivne karakteristike, skupo ga je koštala.

"Pitate me zašto sam odredio taj sistem? Zato što sam ja trener. Ja odlučujem. Ceo meč smo igrali u istom sistemu. Razultat je povoljan za Njukasl, ali mi se čini da ovo nismo zaslužili. Bilo je dosta dobrih pozicija koje smo mogli da iskoristimo. Samo, kad nam skrate prostor, onda moramo da igramo bolje, da se više trudimo. Rezultat je pravedan, ali pomalo preteran", branio se Luis Enrike.

On je za razliku od Baraka Bahara skuplje platio cenu disbalansu ekipe, pa ostaje da je samo Bajern 1997. godine (5:1) ubedljivije pobedio PSŽ.

"Odigrali smo tek dva kola i drugi smo na tabeli u uzbudljivoj grupi", kaže Enrike, ali će morati dobro da razmisli pre nego što ponovo pokuša da hazardira, jer ni u Ligi 1 nije ubedljiv kao što bi po imenima igača trebalo.

Njukasl je samo potvrdio tezu da dobro izbalansiran tim može na terenu da deklasira 10 puta skupljeg od sebe.