UEFA Liga šampiona

Atletiko se pretplatio na preokrete: Fejenord dva puta vodio, ali poklekao u Madridu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.10.2023 20:43
Atletiko se pretplatio na preokrete: Fejenord dva puta vodio, ali poklekao u Madridu Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Fudbaleri Atletiko Madrida ponovo su uspeli da se vrate iz mrtvih, i nakon što su dva puta gubili od Fejenorda, na kraju su slavili 3:2 (2:2).

Mario Hermoso, defanzivac Madriđana, postigao je autogol u 7. minutu i tako dao nadu gostima iz Holandije da mogu do pozitivnog rezultata.

Ipak, posle loše reakcije odbrane Fejenorda, u 12. minutu Alvaro Morata je uspeo da dođe do lopte i rutinski postigne pogodak.

Novo vođstvo Holanđanima doneo je David Hacko, koji je sjajno reagovao posle prekida, a iako je Jan Oblak zaustavio njegov prvobitni udarac, Hacko je natrčao na odbijenu loptu i prosledio je u mrežu.

A onda je usledila majstorija Antoana Grizmena. Nakon zbrke u šesnaestercu, Francuz je prikazao sav svoj kvalitet. On je maltene sa zemlje, okrenut leđima, uspeo da lobuje golmana gostiju i tako donese nove izjednačenje, pred odlazak na pauzu.

Svega dva minuta nakon povratka na teren, Nahuel Molina je proigrao Moratu, a ovaj svojim drugim golom na meču doneo prvo vođstvo Atletiko, a ispostaviće se i postavio konačan rezultat.

Grupa E, 2. kolo

Atletiko Madrid - Fejenord 3:2 (2:2)
/Morata 12, 47, Grizman 45+3 - Hermoso 7ag, Hancko 34/

 

Standings provided by Sofascore