UEFA Liga nacija

Raspored "orlova" u Ligi nacija: Na domaćem terenu na otvaranju i na zatvaranju grupne faze

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

09.02.2024 11:00
Fudbaleri Srbije se raduju MN Press
Fudbaleri Srbije se raduju

Srbija je u četvrtak na žrebu u Parizu dobila rivale u Ligi nacija . U ovogodišnjem izdanju takmičenja, "orlovi" se nalaze u A diviziji, što je automatski značilo znatno jače rivale u grupnoj fazi.

Izabranici Dragana Stojkovića tako su žrebom spojeni sa Španijom, Danskom i Švajcarskom u grupi četiri, a sve mečeve Lige nacije moći ćete pratiti na kanalima TV Arena sport .

Reprezentacija Srbije će na otvaranju grupne faze igrati protiv Španije na domaćem terenu 5. septembra, dok će tri dana kasnije gostovati Dancima. U oktobarskom prozoru "orlovi" će dočekati Švajcarsku, a zatim gostovati "crvenoj furiji".

U novembru će se takođe odigrati dva meča. Srbija čeka prvo gostovanje Švajcarcima, a zatim i završetak grupne faze utakmicom protiv Danske na domaćem terenu.

 

 

Švajcarci i Danci su poznati timovi Draganu Stojkoviću, jer su naši reprezentativci već igrali i sa jednima i sa drugima pod njegovim vođstvom. "Orlovi" će pre Lige nacija odmeriti snage sa Danskom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Kada je u pitanju Španija, poslednji dvoboj Srbije s nacionalnim timom sa Iberijskog poluostrva odigran je 2012. godine kada je "crvena furija" slavila rezultatom 2:0.

Samo pobednici sve četiri grupe u A diviziji osiguraće plasman na Fajnal-for, koji će se održati u junu 2025. godine.