UEFA Liga nacija

Susret starih prijatelja u Parizu: Gde si selektore?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 12:22
Robert Prosinečki i Dragan Stojković FSS/Screenshot
Robert Prosinečki i Dragan Stojković

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije se nalazi u Parizu gde će se danas od 18 časova održati žreb za Ligu nacija. "Orlovi" se nalaze u A diviziji u četvrtom šeširu. 

Na društvenim mrežama Saveza, osvanuo je snimak gde je mogao da se vidi susret nekadašnjih saigrača a i rivala. Stevan Stojanović, Dragan Stojković, Predrag Mijatović i Robert Prosinečki su nekada davno nosili dresove Crvene zvezde i Partizana, ali su i dan danas ostali veliki prijatelji.

 

 

Stojanović i Stojković će na žrebu biti u svojstvu predstavnika FSS, dok je Prosinečki od nedavno postao novi selektor Crne Gore. "Sokolovi" će u narednom izdanju Lige nacija biti u B diviziji u trećem šeširu, a novi selektor je najavio da je cilj da završe kao prvi u grupi.

Ovogodišnja Liga nacija počinje 5. septembra i trajaće do 19. novembra, a promenjen je i sistem takmičenja. Po dve najbolje selekcije iz svake grupe A divizije izboriće plasman na završni turnir, ukupno osam, umesto dosadašnje četiri. Trofej brani Španija, a prethodni pobednici bili su Francuska i Portugalija . Finalni turnir održaće se od 4. do 8. juna 2025. godine, a prethodno od 20. do 25. marta odigraće se plej-of i plej-aut