UEFA Liga nacija

Sjajan finiš Srbije i ubedljiva pobeda protiv Slovenije u drugom kolu Lige Nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2022 22:45
Sjajan finiš Srbije i ubedljiva pobeda protiv Slovenije u drugom kolu Lige Nacija MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije nadigrala je Sloveniju 4:1 u drugom kolu Lige nacija. Zaista su izabranici Dragana Stojkovića bili dominantni tokom čitavog meča izasluženo slavili u ovom duelu. 

Tokom prvog poluvremena gledali smo napadačku igru reprezentacije Srbije. Kada nisu imali loptu u nogama izabranici Dragana Stojkovića visokim presingom su pokušavali da uzmu loptu Slovencima. To im se isplatilo u 24. minutu kada su izborili korner. Aleksandar Mitrović se sjajno kretao i kao da je znao gde će lopta završiti. Centaršut je uputio Ilić, loptu je zakačio Milinković-Savić, a na drugoj stativi našao se fenomenalni napadač Fulama koji je udarcem glavom matirao Oblaka.

Ipak, taj pogodak je probudio selekciju Slovenije koja je zaigrala znatno ofanzivnije i već u 30. minutu neutralisala prednost Srbije. Posle loše reakcije defanzivne linije "orlova", Petar Stojanović je izašao pred Predraga Rajkovića i zaista ga spektakularno lobovao i tako izjednačio na 1:1.

Selektor Stojković je na poluvremenu napravio tri izmene, ušli su Tadić, Radonjić i Jović. Srbija je pokušavala da postigne gol ali su se Slovenci odlično branili.

Ipak, još jedan korner i još jedan gol za Srbiju. U 56. minutu fenomenalan centaršut uputio je kapiten Tadić, a u skoku je najviši bio Sergej Milinković-Savić koji je preciznim udarcem glavom savldao Oblaka. Treći gol postigao je Luka Jović, takođe glavom. Centaršut je uputio Živković, a na pravom mestu bio je napadač Reala iz Madrida. 

Konačan rezultat postavio je Nemanja Radonjić posle sjajnog kontranapada. Uputio je precizan udarac u donji desni ugao, a još jednom je bio nemoćan Jan Oblak.

Do kraja susreta, Srbija je jasno želela da sačuva prednost i "orlovi" su uspeli da ostvare prvi trijumf u ovom izdanju Lige nacija.

SRBIJA - SLOVENIJA 4:1 (1:1)

Strelci: A. Mitrović u 24, S. Milinković Savić u 56, Jović u 85. i Radonjić u 90+2. za Srbiju, a Stojanović u 30. minutu za Sloveniju. Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Hezus Hil (Španija).

SRBIJA: Rajković - Milenković, Mašović, S. Mitrović - A. Živković, Maksimović, I. Ilić (od 46. Tadić), Ristić (od 46. Radonjić) - S. Milinković Savić (od 72. Lukić) - Đ. Jovanović (od 46. Jović), A. Mitrović (od 81. Račić).

SLOVENIJA: Oblak - Stojanović, Blažič, Bijol, Mevlja (od 79. Sikošek), Kamičnik - Lovrić (od 79. Celar), Gorenc (od 63. Čerin), Kurtič - Zajc (od 84. L. Zahovič), Šeško (od 63. Šporar). 

Liga Nacija, B Divizija

Grupa 4, drugo kolo

Srbija - Slovenija 4:1 (1:1)

Švedska - Norveška 1:2 (0:1)