UEFA Liga nacija

Fudbalerke Srbije najavljuju novu pobedu u UEFA Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 17:28
Fudbalerke Srbije najavljuju novu pobedu u UEFA Ligi nacija FSS

Posle pobede na startu Lige nacija protiv Ukrajine, žensku reprezentaciju Srbije u utorak od 19.00 sati uz besplatan ulaz i prenos na TV Arena sport 4 očekuje ispit protiv Grčke na domaćem terenu u SC FSS u Staroj Pazovi.

Selektor Dragiša Zečević svestan je činjenica da je njegov tim veliki favorit u narednoj utakmici i najavljuje ofanzivu od prvog minuta.

"Osvojili smo važna tri boda na neutralnom terenu u Gdanjsku, iako smo u prvom poluvremenu imali mnogo problema sa organizacijom igre. Nismo se dobro pozicionirali i nismo adekvatno reagovali na duge lopte fudbalerki Ukrajine. U poluvremenu smo locirali problem, devojke su prihvatile moje sugestije i to se odrazilo na rezultat. Izmene su takođe doprinele da uspostavimo kontrolu i kako je vreme odmicali lopta je sve više bila u našem posedu. Svakako da protiv Grčke moramo da odigramo na mnogo višem nivou i pobeda neće doći u pitanje", kaže Zešević.

Hrabro izdanje devojaka protiv Ukrajine i preokret u drugom poluvremenu izazvali su fenomenalan odjek u srpskoj sportskoj javosti.

"Mnogo ljudi me kontaktiralo posle utakmice, gledali su televizijski prenos i prijatno su iznenađeni igrom naše reprezentacije. Svi oni treba da znaju da su ove devojke tek na 50 odsto svojih realnih mogućnosti, tek treba da napredujemo i da dođemo do igre koju želim. Grčka je sada najvažnija, odradili smo detaljnu analizu njihove utakmice protiv Poljske i spremni smo da još jednom obradujemo ljubitelje ženskog fudbala u Srbiji", najavljuje selektor.

Veoma kvalitetnu partiju na poziciji beka protiv Ukrajine pružila je Tajla Džej Vlajnić, članica australijskog kluba Vestern junajted.

"Svaki nastup za Srbiju predstavlja mi čast i privilegiju. Atmosfera u reprezentaicji je na vrhunskom nivou, uživam u jednom od najlepših sportskih centara na svetu i zbog svega toga nije mi teško da putujem 25 sati iz Australije. Umor postoji samo u telu i nogama, ali je glava najvažnija. Pripremim se psihički i uvek spremno dočekam izazove u državnom timu. Milica Mijatović je boravila jedno vreme u Melburnu, nismo se pre toga poznavale, nije ni znala da moji roditelji vuku poreklo iz Srbije. Brzo smo se sprijateljile, ona me je i preporučila ljudima iz stručnog štaba reprezentacije zbog čega ću joj biti zahvalna do kraja života. Protiv Grčke idemo na još jednu pobedu u Ligi nacija i svakako da će nam podrška publike taj zadatak učiniti lakšim", istakla je Tajla.

Anđela Frajtović priznaje da srpski tim mora i može bolje nego protiv Ukrajine.

"Nismo zadovoljne prikazanom igrom u prvoj utakmici, ali je najvažnije da su upisana tri boda. Svaki rezultatski preokret, pogotovo ako nije na domaćem terenu, predstavlja dokaz karaktera jedne ekipe. Pune smo samopouzdanja i želimo i posle meča sa Grčkom da ostanemo na čelu tabele u našoj grupi. Narednog rivala upoznajem preko video materijala, jer nisam imala prilike protiv njih da igram u seniorskoj konkurenciji. Pozivam publiku da dođe u velikom broju i da nas podrži u ovoj važnoj utakmici", kaže prvotimka mađarskog Đera.

I najavljuje da je već obezbedila ulazinicu za 14. oktobar kada A muška selekcija igra meč kvalifikacija za EURO 2024. godine u Mađarskoj:

"Već sam rezervisala ulaznice za utakmicu u Budimpešti. Navijaću za Orlove, to je prilika za revanš Mađarima zbog nedavnog poraza u Beogradu".