UEFA Liga konferencije

Vest Hem, Olimpijakos i Frajburg stižu u Bačku Topolu: Fudbaleri TSC-a dobili rivale u Ligi Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 13:35
Vest Hem, Olimpijakos i Frajburg stižu u Bačku Topolu: Fudbaleri TSC-a dobili rivale u Ligi Evrope MN Press

Fudbaleri TSC-a nisu mogli nikako da dobiju laku grupu na današnjem žrebanju skupina Lige Evrope, kada su u "bubnju" bile i kuglice s imenima velikana kao što je jedan Liverpul, ali možda su mogli i malo bolje da prođu od "uparivanja" sa Vest Hemom (Engleska), Olimpijakosom (Grčka) i Frajburgom (Nemačka). 

Obzirom da dva od tri dolaze iz Liga petice, a treći je velikan u svojoj zemlji, što je demonstrirao u dobijenom doveomeču sa Čukaričkim, posle kog je drugi srpski predstavnik u UEFA takmičemnjima završio u Ligi konferencije. 

Vest Hem je stari engleski premijerligaš, u prošlom prvenstvu zamalo je izvisio za plasman u Ligu šampiona a u aktulenoj Premijer ligi prati branioca titule i prvaka Evrope, Mančester siti, pošto ima dve pobede i jedan remi u tri startna kola.

Frajburg je nastavio tamo gde je stao u minuloj Bundesligi, kada je zauzeo visoko peto mesto u šampionatu Nemačke, jer je uzeo svih šest bodova u dosadašnjih 180 minuta. 

Liga Evrope, grupna faza:

Grupa A: Vest Hem, Olimpijakos, Frajburg, TSC
Grupa B: Ajaks, Olimpik Marselj, Brajton, AEK
Grupa C: Rendžers, Betis, Sparta Prag, Aris
Grupa D: Atalanta, Sporting, Šturm, Rakov
Grupa E: Liverpul, LASK, Sen Žiloa, Tuluz
Grupa F: Viljareal, Ren, Makabi Haifa, Panatinaikos
Grupa G: Roma, Slavija Prag, Šerif, Servet
Grupa H: Bajer Leverkuzen, Karabag, Molde, Haken

TSC će svoje utakmice igrati na stadionu u Bačkoj Topoli, uz dozvolu Evropske fudbalske federacije, iako novi i moderan stadion ne ispunjava do tančina kriterijume UEFA, a tačan raspored utakmica biće poznat do subote.