UEFA Liga konferencije

Liga konferencija na TV Arena sport: Neporaženi Vest Hem favorit protiv AZ Alkmara, Luka Jović nastavlja trku za najboljeg strelca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 13:26
Liga konferencija na TV Arena sport: Neporaženi Vest Hem favorit protiv AZ Alkmara, Luka Jović nastavlja trku za najboljeg strelca Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Fudbaleri Vest Hema su pobedom nad Mančester junajtedom verovatno osigurali opstanak u Premijer ligi i sada mogu da se okrenu ostvarivanju drugog cilja - plasmanu u finale Lige konferencija.

Engleski tim je do sada u trećem po kvalitetu takmičenju UEFA zabeležio 11 pobeda i samo jednom odigrao nerešeno, te je veliki favorit u dvomeču protiv holandskog AZ Alkmara, pogotovo u prvom duelu koji se od 21.00 čas (TV Arena sport 1) igra u Londonu.

 

 

"Ne verujem da će pobeda protiv Mančester junajteda imati neki bitan uticaj na večerašnju utakmicu. Meni je važno da u poslednje vreme igramo veoma dobro, a cele sezone u Ligi konferencija pružamo sjajne partije ei zaista bih voleo da to nastavimo i protiv AZ Alkmara, ali ne samo večeras već i u revanšu za nedelju dana u Holandiji. Imam ogromno poštovanje prema našem rivalu i tražim od igrača punu koncentraciju", kaže trener "čekićara" Dejvid Mojes.

Drugi polufinalni meč igra se u Italiji, gde Fiorentina dočekuje Bazel i biće to prilika da srpski reprezentativac Luka Jović i njegov saigrač Artur Kabral nastave trku za najboljeg strelca takmičenja.

Obojica su, uz Huga Kujpers aiz genta, koji je završio takmičenje, postigla po šest golova, a po jedan manje imaju Mikail Antonio iz Vest Hema i Vangelis Pavlidis iz AZ Alkmara, odnosno dvojac iz Bazela Zeki Amduni i Andi Zećiri.

Liga konferencija, polufinale

11. maj 2023.

Fiorentina – Bazel 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Vest Hem – AZ Alkmar 21.00 (TV Arena sport 1)

16. maj

Bazel - Fiorentina 21.00

AZ Alkmar – Vest Hem 21.00