UEFA Liga konferencije

Englezi najavljuju: Čelsi možda odustane od UEFA Lige konferencije?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 09:54
Kol Palmer i Konor Galager možda neće igrati Evrope naredne sezone Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Kol Palmer i Konor Galager možda neće igrati Evrope naredne sezone

Čelsi je zbog trijumfa Mančester junajteda u FA Kupu Engleske "ispao" iz UEFA Lige Evrope u u UEFA Ligu konferencija, ali engleski mediji najavljuju da će možda odustati zbog finansijskog fer-pleja i ustupiti mesto Njukaslu! Novinar britanskog Telegrafa Met Lou istakao je da bi Čelsi, usled mogućeg kršenja finansijskog fer-pleja mogao da se dogovori sa UEFA, kao što je to učinio Juventus prošlog juna, kada je priznao krivicu, prihvatio kaznu od godine dana neigranja. 

"Pošto je finansijska kontrola UEFA stroža od one u Premijer ligi, veliko je pitanje da li će Čelsi automatski prihvatiti učešće u Ligi konferencije. Očigledno je da postoji rizik od kršenja pravila fer-pleja i naknadne zabrane izlaska u Evropu", piše Lou.

 

 

Čelsi je enormnim ulaganjima verovatno prekršio pravilo finansijskog fer-pleja i da bi dobio zeleno svetlo za igranje u Evropi morao bi da ostvari značajan dobitak od prodaje igrača, što je teško ostvarivo, pišu Britanci. Ukoliko Čelsi odluči da odustane od UEFA Lige konferencije, njihovo mesto zauzeće Njukasl.