UEFA Liga konferencije

Partizan ispunio cilj, crno-beli "zimuju" u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2022 22:53
Partizan ispunio cilj, crno-beli "zimuju" u Evropi FK Partizan

Fudbaleri Partizana remizirali su protiv ekipe Slovacko u 6. kolu grupe D Lige konferncija i četvrti put u 21. veku uspeli su da prezime u Evropi - 1:1 (1:0).

Nisu igrači trenera Gordana Petrića počeli kako je trebalo ovaj meč. Nekako su bili bojažljivi i pomalo uspavani u prvih pola sata susreta. Na njihovu sreću gosti iz Češke u tom periodu nisu uspeli da kazne njihovo loše izdanje.

Tek u finišu ovog perida igre crno-beli su se probudili, krenuli ofanzivnije ka golu rivala i to je odmah donelo rezultat. Kalubuška, heroj Slovackog iz prvog meča, igrao je rukom ispred svog gola, poljski arbitar Pavel Račkovski je pokazao na "belu tačku", a precizan je bio Bibras Batho. Gol u pravo vreme za veliko olakšanje u Humskoj.

Rezultat u Kelnu je u tom trentuku bio 2:0 za Nicu, što je značilo da su crno-beli drugi na tabeli i da će igrati šesnaestinu finala Lige konferencija.

Drugo poluvreme u Humsoj je počelo u nešto sporijem ritmu, za razliku od onog u Nemačkoj, gde je bundesligaš uspeo da izjednači protiv francuskog tima i Partizan je u tim momentima imao otvoren put do osmine finala ovog takmičenja.

Međutim, Česi se nisu predavali, bez obzira što nisu imali nikakvih šansi da prođu dalje i došli su do izjednačenja, koje je crno-bele ponovo vratilo na drugo mesto u grupi, pa će u ponedeljak čekati žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija, a te utakmice na programu su 16. i 23. februara.

Partizan - Slovacko 1:1 (1:0)

Strelci: Natho u 41. iz penala za Partizan, a Tomić u 73. minutu za Slovacko. Stadion: Partizana. Gledalaca: 20.000. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska).

PARTIZAN: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Belić, Traore, Menig, Dijabate, Natho, Rikardo.

SLOVACKO: Ngaje, Holcer, Hofman, Šimko, Kalabiška, Levin, Daniček, Kohut, Brandner, Večeta, Doski.