UEFA Liga konferencije

Fiorentina u finišu meča prosula već viđenu pobedu: Genk slavi remi i Amerikanca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 20:45
Fiorentina u finišu meča prosula već viđenu pobedu: Genk slavi remi i Amerikanca Tanjug/AP Photo/Francois Walschaerts)

Dok se Čukarički "rvao" sa Ferencvarošem u svom meču prvog kola Lige konferencije, budući rivali naših "brđana" u grupi F - Genk i Fiorentina odigrali su nerešeno u Belgiji - 2:2 (1:2). 

"Viola" je povukla nogu, kada su u pitanju primoravanje golmana na kapitulaciju. Njen defanzivac Luka Ranijeri našao se u pravo vreme na pravom mestu, taman da u 7. minutu dočeka loptu iz kornera i udarcem glavom po sredini zakuca je u mrežu Martena Vondervodta. 

Domaćin je nedugo zatim uzvratio posle Andija Zećirija, koji je odlučno i precizno reagovao na jedan odbitak u kaznenom prostoru (12). Na polovini prvog poluvremena gosti iz Firence vratili su prednost, ponovo je strelac bio Ranijeri, s tom razlikom što je prethodno srpski član zadnje linije, Nikola Milenković, pokupio loptu pa je glavom doturio Italijanu.

Imao je Genk dovoljno šansi da se izbori makar za još jedno izjednačenje, ali mu je stalno nešto nedostajalo da naplati nešto veći posed i maltene identičan broj šuteva prema golu. Do pred sam kraj duela pred svojim navijačima, kada ih je Mark Mekenzi obradovao (85).

Amerikanac je u stilu pravog odbrambenog igrača bio najviši u skoku, na centaršut Bilala el Khnausa iz kornera, a onda perfektnim "naklonom" glavom doneo jedan, ali vredan bod svom timu. 

Liga konferencije, 1. kolo 

Grupa F

Ferencvaroš - Čukarički 3:1 (2:1)
/Varga 44, Ovusu 45+7, Pešić 79 - Ivanović 26/

Genk - Fiorentina 2:2 (1:2)
/Zaćiri 12, Mekenzi 85 - Ranijeri 7, 23/

 

Standings provided by Sofascore