UEFA Liga Evrope

Fudbaleri FK Dubočica: Mnogo nam znači novi stadion kako bismo napredovali dalje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.08.2023 19:51
Fudbaleri FK Dubočica: Mnogo nam znači novi stadion kako bismo napredovali dalje Foto Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas novoizgrađeni stadion u Leskvcu "Dubočica", a igrači ovog lokalnog kluba i trener su rekli da im mnogo znači što su dobili odlične uslove za rad i dalje napredovanje.

Nikola Milenković iz Leskovca trenira već šest godina u ovom klubu i kako je rekao ranije su morali da svoje treninge imaju na stadionu pomoćnom koji se nalazio pored novog. "Nismo imali svlačionice, mai pomoćni teren. Mnogo mi znači što možemo da radimo napredujemo i razvijamo se", rekao je on.

Ovaj klub ima i žensku ekipu, a Tara Kocić iz Leskovca trenira fudbal već tri godine u ovom klubu. Kako je rekla, iako se ukazala prilika da ode dalje, ona je želela da ostane u svom gradu.

"Smatram da mogu ovde da napredujem, imamo odlične uslove sada i trenera. Za fudbal sam se odlučila jer mi je bio jako privlačan. Mnogo nam znači, pre svega devojkama", rekla je ona.

Jedan od trenera iz ovog kluba je rekao da su sada fantastični uslovi za rad i trening.

"Od 1979. godine sam u Dubočici i ovo je do sada najbolje kako izgleda ovaj stadion. Ovo mnogo znači i klubu i gradu. Nadamo se da ćemo biti kao klub još bolji", rekao je on.

Foto Tanjug/ Sava Radovanović

 

 

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras, na novoizgrađenom stadionu Dubočica u Leskovcu, da će reprezantacija Srbije na tom stadionu igrati 19. novembra utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Bugarske.

Vučić je poručio deci i trenerima iz različitih fudbalskih klubova u Leskovcu da će biti održavan taj stadion i da država neće dozvoliti da taj stadion propadne.
 
"Molim vas i trenere da budete uporni i vredni, jer neće od lepote stadiona da dođe rezultat, niti od velikih priča, već od rada. Morate da živite za loptu i mnogo znoja da prolijete i kada vam ne ide, da opet sebi kažete - hoću snažnije, jače i bolje i više. I vi devojke da igrate na svetskom prvenstu i da pobeđujte i englesku i Španiju i Englesku sve najbolje u svetu", poručio je Vučić.
 
Istakao je da će držva pomoći na svaki način. Predsednik je rekao da je mnogo puta bio u Leskovcu i pre nego što je postao premijer i posle predsednik države i da sada Leskovac ima autoput do Severne Makedonije i to najbolji autoput. Kada uđete iz Grčke i Severne Makedonije kao da ste ušli u Švajcarsku, naglasio je Vučić.
 
Kaže da sada ima 11.000 ljudi više formalno zaposlenih u Leskovcu nego pre 10 godina. "Lično ću do Svetog Nikole da donesem mamograf u bolnicu u Leskovcu, a do januara 2025. to završavamo", naveo je Vučić.
 
Molio sam ih da poslednju utakmicu u kvalifikacijama, možda i odlučujuću za evropsko prvenstvo na kome nismo bili 24 godine, odigramo ovde u Leskovcu, rekao je Vučić.

"Želeo sam da vidite da mi možemo da napravimo sve isto i bolje nego u bilo kojem delu Evrope", naglasio je predsednik. Kaže da drugi stadionu mogu samo da imaju više ili manje stolica, ali nisu i lepši. "Uskoro otvaramo stadion u Loznici i Zaječaru i onda gradimo veliki stadion u Beogradu", naglasio je Vučić.

Predsednik je poručio deci da treba da umeju da se vrate iz ponora i poraza, kada gube i tri nula, i da pobede. Vučiću i Dodiku su poklonjene umetničke slike lokalnog fudbalskog asa Svetozara Zareta Trajkovića. Zatim je usledilo slavlje uz vatromet i trubače čime je svečano otvoren stadion.