UEFA Liga Evrope

Istorija je ispisana, traži se korak više: Čukarički gost Olimpijakosa u plej-ofu za Ligu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 11:37
Istorija je ispisana, traži se korak više: Čukarički gost Olimpijakosa u plej-ofu za Ligu Evrope MN Press

Nije Čukarički ušao u novu sezonu na najbolji način, a današnji meč koji "brđani" igraju u Atini je prilika da se situacija preokrene i da ekipa sa Banovog brda zaigra po ranije zacrtanim planovima.

Trećeplasirani tim Superlige Srbije iz prošle sezone večeras od 21 sat igra prvu utakmicu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a protivnik Čukaričkog je slavni Olimpijakos. Utakmica se igra na stadionu "Jorgos Karaiskakis" uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Ipak, realnost je sledeća i sve osim pobede crveno-belih predstavljalo bi veliko iznenađenje. Olimpijakos je veliki favorit i Čukaričkom se, ne samo večeras, već i u celom dvomeču daju male šanse da će debitantski nastup u grupnim fazama UEFA takmičenja imati u Ligi Evrope. 

Srpski tim je već ispisao istoriju kada je osvajanjem trećeg mesta u nacionalnom, šampionatu obezbedio direktan plasman u grupnu fazu, ostavljajući otvoreno pitanje da li će to biti utešna Liga konferencije ili drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.

Duel sa Grcima dolazi u nevreme, jer "brđani" nisu u sjajnoj formi, a nije uspela ni šok terapija promenom trenera. Ekipu je na početku vodio Dušan Kerkez, koga je tokom prošle nedelje zamenio na klupi Igor Matić, ali je posle te promene usledio i prvi poraz u novoj sezoni i to od IMT-a (0:3).

Olimpijakos se dugo borio za titulu prvaka, ali je na kraju zanimljive trke završio kao treći, te je ostao bez kvalifikacija za Ligu šampiona. U prošlom kolu kvalifikacija uspeo je nakon velike borbe da eliminiše Genk, dok je novu sezonu domaćeg šampionata otvorio pobedom protiv Panseraikosa (2:0).

Čukarički i Olimpijakos igraće revanš utakmicu za sedam dana na novootvorenom stadionu u Leskovcu.