UEFA Liga Evrope

Kvalifikacije za Ligu Evrope na TV Arena sport: Zrinjski protiv Islanđana ima istorijsku šansu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2023 12:41
Kvalifikacije za Ligu Evrope na TV Arena sport: Zrinjski protiv Islanđana ima istorijsku šansu Profimedia

Za razliku od kvalifikacija za Ligu konferencija u okviru čijeg se 3. kola ovog četvrtka igra pregršt mečeva, klubovi koji se bore za plasman u Ligu Evrpe će odigrati samo šest susreta.

TV Arena sport će od pomenutih utakmica prenositi onu iz Mostara u kojoj fudbaleri Zrinjskog, nakon elminacije od Slovana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dočekuju islandski Breidablik u meču koji već ima status istorijskog.

To je zbog toga što ni Island ni Bosna i Hercegvina nikada nisu imali ekipu u grupnoj fazi nekog evropskog tamičenja, a pobednik ovog dvomeča će to konačno promenti, budući da će osigurati plasman u Ligu konferencija i boriti se za grupnu fazu Lige Evrope.

Ulog je, dakle, ogroman, motiva ne manjka i zbog toga su u redovima domaćeg tima svesni da u dve utakmice protiv Islanđana moraju da budu na svom maksimumu.

"U goste nam dolazi šampion Islanda i nako ne smemo sebi da dozvolimo da ih potcenimo. To je tim koji igra napadački, nikada se ne predaje i moramo biti koncentrisani sve vreme", kaže kapiten mostarske ekipe Nemanja Bilbija.

UEFA Liga Evrope, kvalifikacije 3. kolo

Utorak

Astana - Ludogorec 2:1 (1:1)
/Tomašević 40, Maročkin 53 - Sundberg 34/

Četvrtak

Karabag - HJK Helsinki 18.00
Žalgiris - Haken 18.00
Šerif - BATE Borisov 19.00
Slavija Prag - Dnjipro 19.00
Olimpijakos - Genk 21.00
Zrinjski - Breidablik 21.00 (TV Arena sport 1)

*Revanši se igraju 17. avgusta