UEFA Liga Evrope

Lep gest: Zvezda donirala 50.000 evra Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.07.2023 19:25
Lep gest: Zvezda donirala 50.000 evra Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda donirao je celokupnu nagradu od osvajanja “Pari kupa” u Sankt Peterburgu u iznosu od 50.000 evra Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Crveno-beli su na turniru odigrali tri utakmice i sve tri dobili. Prvo su nadigrali Zenit, potom deklasirali Nefči, da bi za kraj turnira bili bolji od Fenerbahčea, prenosi portal MozzartSport.

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da su uspesi crveno-belih "podvizi za dobrobit srpskog naroda".

"Odlučili smo da nagradu povodom osvajanja “Pari kupa” u Sankt Peterburgu u celosti doniramo Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, kako bismo bar malo pomogli našem ugroženom narodu kome je svaka finansijska podrška izuzetno važna radi opstanka na vekovnim ognjištima. Želimo da sačuvamo naše Kosovo. Nastavićemo da pomažemo onima koji su najugroženiji, jer je Crvena zvezda uvek bila tu za svoj narod koji je čini velikom", istakao je Terzić.

Crveno-beli su i početkom januara, odnosno za Božić, uplatili 20.000 evra za narodne kuhinje na KiM. Zvezda je godinama unazad odlazila na KiM kako bi igrala prijateljske utakmice. Prva je odigrana je 4. maja 2015. godine kada je Zvezdina delegacija posetila Gračanicu i odigrala humanitrani meč u okviru akcije "Igrajmo za bebe na Kosovu".

Crvena zvezda je ponovo bila u Gračanici u maju 2016. godine kada su navijači srpskog šampiona iz tog mesta donirali Eparhiji raško-prizrenskoj novčanu pomoć od skoro pola miliona dinara.