UEFA Liga Evrope

Engleska preko Izraela do finala EP za igrače do 21 godine: Sa Španijom ili Ukrajinom za titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 20:28
Engleska preko Izraela do finala EP za igrače do 21 godine: Sa Španijom ili Ukrajinom za titulu AP Photo/Tamuna Kulumbegashvili

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, posle pobede nad selekcijom Izraela - 3:0 (1:0).

Iako je Izrael, kao što i sam rezultat govori, bio u podređenom položaju, nominalni domaćin na ovom susretu bio je i više nego dostojan protivnik. Imao je 11 šuteva ka golu "Gordon Albiona" i nekoliko povoljnih prilika, ali je ipak, kvalitet Engleza odlučio novog finalistu kontinentalnog šampionata.

Ostrvska selekcija stvorila je solidan broj prilika u prvom poluvremenu, gde im je nakon reakcije iz VAR sobe, dosuđen i penal, ali najstrožiju kaznu nije uspeo da realizuje mladi Morgan Vajt, koji je šutirao pored gola. Ipak, napadač Notingema se nije dao obeshrabriti. U nastavku meča zaigrao je bolje, a onda je i nagrađen u finišu poluvremena, kada je doveo Engleze u vođstvo.

Drugi deo utakmice doneo nam je nešto mirniju igru. Povoljne šanse imale su obe reprezentacije, uz nešto veću inicijativu Engleske. Ipak i pored čvrste odbrane, Izrael je ponovo kapitulirao nakon konsultacije sa VAR-om. Ispostavlja se da je Koul Palmer izbegao mali ofsajd u poslednjem trenutku, uprkos negodovanju protivnika, koji je nakon 0:2, pokušao da se vrati u meč, ali nije bilo dovoljno energije pred golom "Gordon Albiona".

Engleska je u nastavku iskusno održavala rezultat, a dobru igru krunisala je još jednim pogotkom, a strelac trećeg gola bio je Kameron Tačer, mlada nada Aston Vile.

Od 21 sat na programu je i drugi polufinalni meč, u kom će snage odmeriti Španija i Ukrajina.