UEFA Liga Evrope

Rafinja besneo zbog izmene, ali Ćavi mu ne zamera: I bolje što je tako, loše bi bilo da je zadovoljan što je izašao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 11:38
Rafinja besneo zbog izmene, ali Ćavi mu ne zamera: I bolje što je tako, loše bi bilo da je zadovoljan što je izašao Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Strelac izjednačujućeg gola za Barselonu u remiju sa Mančester junajtedom 2:2 (0:0), Rafinja potpuno je izgubio kontrolu kada je zamenjen u 83. minutu, zbog čega se kasnije i izvinio.

Trener Katalonaca, Ćavi Ernandez je desetak minuta pre poslednjeg zvižduka odlučio da iz igre izvadi Brazilca, a umesto njega na teren pošalje Ferana Toresa.

Rafinji se nije dopala činjenica da mora da sedne na klupu, pa je na istoj podivljao, te su ga saigrači smirivali. Međutim, svestan je Brazilac šta je uradio:

"Već sam se izvinio u svlačionici, a ponovo ću i na treningu. Žao mi je što sam tako reagovao i neće se ponoviti. Nemam problem sa Ćavijem ili klubom, samo sam hteo da ostanem u igri. Nekada toliko želiš da doprineseš da izgubiš kontrolu", rekao je Rafinja.

Čovek koji je bio uzrok čitave frustracije fudbalera, Ćavi, ovakav "ispad" posmatra iz nekog drugačijeg, možda i otvorenijeg ugla:

"Razumem njegovo nezadovoljstvo. Ali dobro je što je tako. I ja sam isto bio ljut. Igrači mogu da me vređaju, ne smeta mi to. Loše bi bilo da su zadovoljni zbog izmene... Uradio sam to za dobrobit ekipe, nisam želeo ni u koga da upirem prstom, to nikada ne radim. Rafinja mi se izvinio posle utakmice, ali nije morao. Uvek govorim svojim igračima da budu ambiciozni i gledam kao pozitivno na to što neko želi da igra više", podvukao je stručnjak.

Barselona u narednom kolu Primere dočekuje Kadiz, dok će revanš sa Junajtedom u Mančesteru odigrati sledećeg četvrtka.