UEFA Liga Evrope

Erik ten Hag zadovoljan bodom protiv Barse: Svi će gledati revanš na "Old Trafordu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 22:19
Erik ten Hag zadovoljan bodom protiv Barse: Svi će gledati revanš na "Old Trafordu" Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag bio je zadovoljan osvojenim bodom njegove ekipe u duelu sa Barselonom. U prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, "crveni đavoli" odigrali su 2:2 (0:0) u Španiji, pa će se pobednik ovog duela odlučivati za sedam dana na "Old Trafordu".

"Mislim da smo diktirali igru, osim u 15 minuta prvog dela, kad smo imali teškoće. Ostatak meča smo diktirali i imali mnogo šansi. Razočaran sam da je na poluvremenu bilo 0:0 jer smo imali prilike koje smo lepo stvorili. U celini, bila je sjajna utakmica. Dva napadačka tima. Bila je to kao utakmica Lige šampiona, i više od toga, tako da sam stvarno uživao", rekao je trener Junajteda i dodao:

"Završilo se na 2:2, ali čeka nas posao na Old Trafordu. Posle ovakvog meča svi će želeti da gledaju tu utakmicu".

 

 

Njegova ekipa je pokazala karakter u Barseloni, gde je uspela da se vrati nakon primljenog gola u 50. minutu.

"Imamo mentalnu snagu i odlučnost. Vera u taj prvi gol je bila važna, a mi to nismo prvi uradili. Onda smo uspeli da preokrenemo, mada je i suđenje imalo uticaja u ovoj utakmici. Mislim da je bio čist faul nad Rašfordom u gol šansi. Može da se diskutuje da li je bilo van ili unutra, ali je onda i crveni karton jer je on bio jedan na jedan sa golmanom. To je veliki uticaj, ne samo za meč, već i čitav dvomeč, sudije ne bi smele da prave takve greške", dodao je Holanđanin.

Za kraj je istakao da je zadovoljan požrtvovanjem cele ekipe.

"Naravno da ću pohvaliti Rašforda jer je u sjajnoj formi, ali ceo tim je bio dobar. Bila je to dobra timska stvar. Ne radi se samo o Veghorstu, uopšte smo bili dobri na tom mestu. Ima dosta varijacija, jer takođe želim Sanča i Bruna u tim pozicijama sa malo prostora, da bi mogli da utrčavamo između linija. Uz dodavanje bekova imali smio mnogo prilika i trebalo je da dobijemo utakmicu", zaključio je menadžer Junajteda.