UEFA Liga Evrope

Dragutinović za Arenu uoči finala LE: Mislim da Sevilja ima psihološku prednost

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

31.05.2023 20:25
Dragutinović za Arenu uoči finala LE: Mislim da Sevilja ima psihološku prednost MN Press

Nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Sevilje, Ivica Dragutinović, govorio je za TV Arena sport pred finale Lige Evrope između upravo Sevilje i Rome.

Bivši štoper ne krije da se nada i sedmom trofeju Lige Evrope za Sevilju.

"Nadam se da ćemo pobediti i u sedmom finalu. Velika je euforija u gradu, nešto što moram da kažem je da je velika razlika između 2005. godine i sada, tada je to bilo prvo evropsko finale za Sevilju, već 2007. je bilo rutinski, imali smo iskustva i bolji tim nego prethodni put. Sjajna klupa, ogroman potencijal i svi smo bili spremni da damo sve od sebe".

Istakao je i da ne vidi sličnost između tadašnjeg i sadašnjeg tima Sevilje.

"Nema sličnosti da budem realan. Mentalitet navijača, kluba i igrača je isti, a ovako u samom načinu igre nema sličnosti. Mi smo imali četiri kvalitetna špica, to su bili napadači nenormalnih kvaliteta. Neću da osporim ni ove koji su danas u Sevilji, ali ponavjam, imali smo 22 sjajna igrača". 

Smatra da blagu prednost ima španski tim.

"Mislim da Sevilja ima malu psihološku prednsot, kroz neke rezultate u posledjih par meseci se vidi da diže formu, ali ne sme da se podceni Roma, na klupi im sedi jedan od najboljih trenera u Evropi. Biće jako teška utakmica, način na koji Roma igra je zatvoren, kroz tranzicuju i kontra napadr, ali se sve svodi na želju".

Odmah nakon toga, uporedio je Mendilibara i Murinju.

"Mendilibar je čovek koji je dugo u španskom fudbalu ali nije imao prilike da igra finala. Murinjo je ipak iskusniji i ima malu prednost, ali igraju igrači, a ne treneri. Finale se ne igra, finale se dobija, mora ekipa koja želi da osvoji trofej da napada, a mislim da Sevilja tu ima više opcija".

Za kraj, osvrnuo se na Hesusa Navasa, najiskusnijeg fudbalera Sevilje.

"Navas je živa legenda Sevilje, 2005. smo ga zvali 'ninjo'. Neko ko je odrastao u Sevilji, navijači i klub se reflektuju kroz njega. Mnogo znači ekipi i nadam se da mu ovo neće biti poslednje finale. Jako dobar i iskren čovek, imao je sjajnu karijeru i poseduje puno iskustva koje može da prenese na ekipu".