UEFA Liga Evrope

Žreb za Ligu Evrope: Nimalo lak zadatak za Juventus, Vlahović i Kostić napadaju Sporting

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2023 13:19
Žreb za Ligu Evrope: Nimalo lak zadatak za Juventus, Vlahović i Kostić napadaju Sporting Guliver/REUTERS DENIS BALIBOUSE

Četvrtfinalni parovi drugog po rangu evropskog takmičenja odlučeni su danas u Nionu.

Kuglice je otvrao Zoltan Gera, nekadašnji reprezentativac Mađarske i finalista Lige Evrope sa Fulamom 2010. godine, a žreb je spojio sledeće parove četvrtfinala:

Mančester junajted - Sevilja
Juventus - Sporting
Bajer Leverkuzen - Rojal Union
Fejenord - Roma

Potencijalni parovi polufinala:

Juventus - Sporting/Mančester junajted - Sevilja
Fejenord - Roma/Bajer Leverkuzen - Rojal Union

Potencijalno finale:

Juventus - Sporting/Mančester junajted - Sevilja / Fejenord - Roma/Bajer Leverkuzen - Rojal Union

Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 13. aprila (revanši sedam dana kasnije), polufinala se igraju 11. maja (revanši sedam dana kasnije), dok je finale na programu 31. maja na "Puškaš areni" u Budimpešti.

Ljubiteljima fudbala sa ovih prostora svakako najviše pažnje privlači susret Juventusa i Sportinga.

"Stara dama" je u osmini finala nadigrala Frajburg (1:0, 1:0). U prvom meču asistenciju je upisao Filip Kostić, a u drugom gol iz penala delo je Dušana Vlahovića, te možemo reći da se srpski reprezentativci nalaze u dobroj formi pred najvažnije borbe u Ligi Evrope.

Ali Sporting uopšte neće biti lak zadatak za Juventus. Portugalska ekipa je prvo u Lisabonu remizirala sa Arsenalom 2:2, da bi u Londonu ponovo posle regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno, tačnije 1:1, a na penal ruletu srećniji je bio upravo Sporting, koji je tu sreću prema mnogima i zaslužio.

Takođe, susret Fejenorda i Rome biće repriza finala Lige konferenija iz prošle, premijerne sezone za ovo takmičenje, u kome je italijanski klub slavio, a njegov stručnjak, Žoze Murinjo, postao je prvi trener u istoriji koje osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu Konfrencija.