UEFA Liga Evrope

Liga Evrope je prošlost, sada je cilj osvajanje Premijer ligi: Trener Arsenala već prežalio eliminaciju od Sportinga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2023 09:32
Liga Evrope je prošlost, sada je cilj osvajanje Premijer ligi: Trener Arsenala već prežalio eliminaciju od Sportinga Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Eliminacija od Sportinga u osmini finala Lige Evrope zabolela je trenera londosnkog tima Mikela Artetu, ali fracuski stručnjak kaže da nema šta da zameri svom titmu.

Menadžer lidera na tabeli Premijer lige smatra da su se njegovi igrači borili koliko su mogli, a da im je nedotajalo malo sreće u penal završnici.

"Imali smo veliku želju da obezbedimo plasman u narednu fazu takmičenja. Trudili smo se koliko smo mogli, borili se 120 minuta, a onda su došli jedanaesterci koji su se završili na način na koji su se završili. Činjenica je da nismo sinoć bili na nivou koji je bio potreban, nismo uspevali da pronađemo pravi ritam, ali treba biti realan i reći da Arsenal cele sezone ima velikih problema sa povređenim igračima", rekao je dan nakon eliminacije iz Evrope trener engleskog tima Mikel Arteta i dodao:

"Ne znam da li smo ove sezone jednom odradili trening u punom sastavu. Stalno je neko povređen i to su uglavnom igrači koji su nosioci igre. Recimo, Gabrijel Žezus nije bio sa nama četiri meseca, Aleks Zinčenko dva i po, a sinoć su nam se povredila još dvojica igrača. To su veliki udarci za nas, ali ne želim da kukakm zbog toga. Borili smo se i nemamo zbog čega da se stidimo".

Francuski stručnjak je rekao da se svi u Arsenalu sada okreću obavezama u Premijer ligi, gde ih očekuje još 11 teških utakmica u borbi za šampionsku titulu.

"Imamo pet bodova više od Mančester sitija, pred nama je 11 kola i potpuno smo fokusirani na te obaveze. Želimo da osvojimo titulu, a prvo veliko finale koje nas očekuje je u nedelju kada na našem terenu dočekujemo Kristal Palas. Moramo da pobeđujemo u nizu i nakon mnogo godina obradujemo navijače titulom", rekao je Francuz.