UEFA Liga Evrope

(VIDEO) Liga Evrope: U propadanju Ajaksa ništa novo, "kopljanicima" i Brajton uzeo meru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 21:31
(VIDEO) Liga Evrope: U propadanju Ajaksa ništa novo, "kopljanicima" i Brajton uzeo meru tanjug

Sadašnja garnitura fudbalera Ajaksa ući će u istoriju kluba iz Holandije kao jedna od najgorih i najkritikovanijih, jer je u sezoni 2023/2024 srljala iz grešku u grešku, iz poraza u poraz, pa je Brajton samo jedna ekipa više koja je učestvovala u rezultatskoj agoniji "kopljanika", umanjivši im u četvrtom kolu Lige Evrope maksimalno šanse za prolazak u nokaut rundu - 0:2 (0:1). 

Jeste se bivši prvak Evrope sa novim trenerom u poslednja dva kola Eredivizije izmestio sa dna tabele, međutimu ovih 90 minuta na "Johan Krojf areni" vraćen je u surovu realnost. Isprovociranu pre svega pogrešnim potezima uprave u par poslednjih godina, što se pre ili kasnije oseti i na terenu.

Tako je Silvano Faso pogrešio u predaji lopte i omogućio Ansu Fatiju da iz prvog udarca gostiju, u 15. minutu, kazni kardinalnu grešku tinejdžera. Do tek druge evropske pobede u klupskoj istoriji, Brajton je definitivno stigao udarcem Sajmona Adinge, pošto mu se Fati revanširao za prethodnu asistenciju (53). 

Pre i posle toga Ajaks se mahom ravnopravno nosio sa gostima, ali kako se u fudbalu računaju samo golovi a ne šanse ili uspešne odbrane navijači su se još jednom razočarani vratili kućama. 

Liga Evrope, 4, kolo 

Grupa B 

Ajaks - Brajton 0:2 (0:1)
/Fati 15, Adingra 53/

AEK - Olimpik Marselj 21.00

 

Standings provided by Sofascore